Vremea rea produce haos în toată Europa: Sute de zboruri anulate și trenuri oprite din cauza precipitațiilor

Foto: Pexels
Foto: Pexels

O ploaie înghețată în centrul și sudul Germaniei a dus la anularea a sute de zboruri și perturbarea călătoriilor cu trenul miercuri, în timp ce căderi masive de zăpadă în capitala Norvegiei au condus la închiderea temporară a principalului său aeroport, scrie Reuters.

Aeroportul Frankfurt din Germania a anulat toate zborurile în timpul după-amiezii, deoarece avioanele nu mai puteau fi dezghețate, dar mai târziu a reluat serviciul cu o capacitate limitată, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că situația rămâne incertă.

Aeroportul Oslo a fost, de asemenea, redeschis, dar a avertizat că se confruntă cu întârzieri mari care au lăsat mulți pasageri blocați.

În jur de 680 din cele 1.047 de sosiri și plecări programate la Frankfurt fuseseră anulate, miercuri, mai devreme. La aeroportul din München au fost anulate 254 de zboruri, iar un aeroport mai mic în orașul sudic Saarbruecken a încetat complet operațiunile.

"Situația este extrem de rară... este atât de multă zăpadă încât piloții nu pot vedea luminile de pe sol, așa că am oprit toate sosirile și plecările," a declarat un purtător de cuvânt al operatorului național al Norvegiei, Avinor.

Pentru pasageri, anulările au însemnat stres și schimbări de planuri.

"Nu am avut parte decât de stres, de ieri încoace," a spus Klaus Ludwig Fess, aflat în sala de plecări a aeroportului din Frankfurt.

Zborul său inițial și cel reprogramat fuseseră anulate, a spus el.

"Acum iau trenul spre Berlin."

La Oslo, Bente Jensen, în vârstă de 66 de ani, nu a reușit nici măcar să ajungă la aeroport pentru o călătorie de întoarcere în Danemarca natală, deoarece serviciile de tren din centrul orașului au fost anulate.

"Nu merge prea bine... pare să fi existat o combinație de vânt, zăpadă și tot felul de alte aspecte," a declarat Jensen pentru Reuters după ce a discutat opțiunile sale cu personalul trenului de la aeroport, alături de sute de alți pasageri blocați.

"Se întâmplă. Este de înțeles," a spus istoricul, care participase la un seminar de trei zile în oraș.

Trenuri întârziate și oprite

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a avertizat și el cu privire la întârzieri și anulări din cauza condițiilor de iarnă, precizând că limitează viteza maximă a trenurilor sale de mare viteză ICE la 200 km/h (124 mph) ca măsură de precauție.

Serviciile sale pe distanțe lungi de la Stuttgart și Frankfurt către Paris au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice din Franța, a transmis Deutsche Bahn.

Serviciul meteorologic din Franța a avertizat cu privire la polei în 25 de regiuni și inundații în alte trei zone în această după-amiază.

În Norvegia, trenurile s-au oprit în unele zone din estul țării din cauza condițiilor meteorologice, a declarat operatorul de tren Bane Nor.

În Germania, un risc extrem de polei și ninsori abundente va persista până joi în regiunile afectate, a transmis serviciul meteorologic de stat.

Numeroase școli din centrul și sudul Germaniei au rămas închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel