Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Elena Mateescu (ANM) arată care sunt zonele afectate. "Cod Galben pentru intensificări ale vântului"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elena Mateescu, director ANM, a explicat în ce zone din România va ploua în zilele următoare.

Deși afară s-a încălzit, temperaturile fiind deja semnificativ mai ridicate față de săptămâna trecută, nu scăpăm de ploi. Elena Mateescu, director ANM, a spus care vor fi zonele afectate de precipitații și intensificări ale vântului începând din această seară.

"Vorbim din punct de vedere meteorologic ce urmează în următoarele zile și din această seară de la ora 21:00 până luni la ora 10:00 avem o informare meteorologică ce vizează în principal ploi moderate cantitativ. Dacă la început, începând din această seară și până în dimineața zilei de sâmbătă vorbim de zona Banatului, Crișana, Maramureș, apoi Transilvania, Oltenia și nord vestul Munteniei, de sâmbătă, ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică în special în jumătatea estică a țării.

Vorbim de averse ce vor cumula cantități de 20-30 de litri pe metru pătrat, pe arii restrânse peste 40-50 de litri pe metru pătrat. Iar din această seară de la ora 23:00 până mâine seară la ora 21:00, în zona Banatului, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, se vor afla sub incidența unui Cod Galben pentru intensificări ale vântului, având în vedere rafalele de 55-65 de kilometri pe oră, iar pe creste, rafale ce pot depăși 70-80 de kilometri pe oră.

Și din punct de vedere termic astăzi contăm pe valori în extremitatea de sud până la 26-27 de grade, mâine temperaturi în creștere 20-29 de grade, posibil chiar 30 de grade în extremitatea sudică a țării, iar sâmbătă avem un ecart apropiat 17-28 de grade, iar duminică 16-22 de grade.

Și în Capitală avem o vreme în încălzire, mai ales mâine când maxima va fi în jurul valorii de 27, posibil 28 de grade, de asemenea sâmbătă 26 de grade, iar duminică o ușoară scădere 21-22 de grade", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Prognoza specială pentru municipiul București

Pentru București, ANM a emis o prognoză specială pentru perioada 3-7 octombrie, detaliind evoluția condițiilor meteorologice pe intervale mai scurte de timp.

Joi, 3 octombrie, ora 21:00 - Vineri, 4 octombrie, ora 09:00: Cerul va fi variabil, cu vânt slab până la moderat, iar temperaturile vor scădea până la minime de 10-12 grade. Deși vremea se va menține relativ calmă, sfârșitul intervalului va aduce o ușoară schimbare a condițiilor atmosferice, pe măsură ce frontul de instabilitate avansează dinspre vest.

Vineri, 4 octombrie, ora 09:00 - Sâmbătă, 5 octombrie, ora 09:00: Temperaturile vor înregistra o creștere notabilă, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Maximele vor atinge 27-28 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 13-15 grade. Deși cerul va fi parțial noros, probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar vântul va rămâne moderat.

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 09:00 - Duminică, 6 octombrie, ora 09:00: Vremea se va menține caldă, dar vor apărea semne de instabilitate atmosferică, în special începând din orele serii. Se așteaptă averse și descărcări electrice, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor putea deveni semnificative. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Maximele se vor apropia de 26 de grade, iar minimele vor rămâne în jurul valorilor de 14-15 grade. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel