Vremea se încălzește, însă temperaturile negative pe timpul nopții se mențin. Florinela Georgescu (ANM): Așteptăm și precipitații

www.freepik.com/, @jannoon028
www.freepik.com/, @jannoon028

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a intervenit la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă. 

Florinela Georgescu a anunțat că în perioada următoare vremea se va încălzi, însă temperaturile negative se vor menține pe timpul nopții. 

„Vorbim de o creștere a valorilor de temperatură începând de mâine până luni, marți, poate și miercuri, o creștere care posibil luni să ne aducă și temperaturi în jurul a 10 grade în partea de sud a țării.

Până atunci, însă, avem încă de trecut o noapte cu temperaturi scăzute. La noapte va fi mai frig decât noaptea trecută. Din nou, este posibil ca în zonele depresionare să coboram spre -14, -15 grade și valori în jurul a -10 grade să fie și în Moldova.

După noaptea aceasta, de mâine, ușor, ușor, temperaturilor vor începe să crească, nopțile însă vor rămâne cu temperaturi negative, chiar dacă nu temperaturi atât de scăzute cum așteptăm în noaptea care urmează.

Așteptăm și precipitații. Astăzi, ninsori slabe, în jumătatea de est a teritoriului, următoarele două zile, mai ales în zona montană, precipitații în general slabe cantitativ.

Ninsorile de la munte pot depune câțiva centimetri de strat nou de zăpadă, iar în săptămâna viitoare, de miercuri, posibil încălzirea să fie mai simțitoare.

Săptămâna viitoare, poate veni însă și cu precipitații care, pe fondul încălzirii, să nu mai fie doar ninsori și să fie și ploi, mai ales pe partea de sud a teritoriului.

Altfel spus, o vreme schimbătoare. Este de interes faptul că încă rămânem cu nopțile cu temperaturi negative încă 4-5 zile de acum înainte.", a spus Florinela Georgescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel