Vremea se răcește, de duminică. Vezi prognoza pentru următoarele zile

Meteorologii anunță răcirea vremii, de duminică, în special în partea de nord a ţării. Începutul de săptămână aduce ploi şi temperaturi scăzute.

Duminică, în Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi averse, posibil şi descărcări electrice. În restul teritoriului va predomina o vreme frumoasă, cu valori termice în jurul celor normale pentru această dată; cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat, cu precădere în sud-est.

 În Bucureşti, va fi o zi frumoasă de vară, cu o maximă temperată la 29-30 de grade. Soarele se arată destul de convingător peste Capitală, iar vântul abia dacă se simte.

 Săptămâna viitoare debutează tot vreme mai răcoroasă decât în mod normal în regiunile nordice şi nord-vestice, unde au loc în peisajul meteorologic şi averse locale, însoţite de descărcări electrice. În celelalte regiuni temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale pentru data din calendar, iar cerul va fi în general parţial acoperit.

 Doar pe arii restrânse, seara şi la începutul nopţii sunt nori mai groşi şi lasă câteva averse însoţite de fenomene electrice. Vântul suflă mai alert în timpul ploilor, iar maximele termice pleacă de la 20 grade în Maramureş şi ajung la cel mult 31 grade în Lunca Dunării.

 În Capitală, ziua de luni începe cu vreme mai bună, soarele e mai darnic, apoi însă norii strâng rândurile şi spre seară şi noaptea sunt condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Până după amiază temperatura ajunge la maxime de 28, chiar 30 grade în centru, foarte aproape de normalul datei.

 Marţi, norii mai groşi, aducători de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durate ale vântului preferă sudul şi centrul ţării, dar şi zonele de munte. În celelalte regiuni norii acoperă parţial cerul şi doar pe arii restrânse sunt înnorări mai accentuate, ploi de scurtă durată şi izolat fulgere şi tunete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel