Vremea se răcește din nou. Elena Mateescu, ANM: Vom vorbi de ploi în majoritatea regiunilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elena Mateescu, director ANM, a spus unde vor fi furtuni în zilele ce urmează.

Astăzi este ultima zi cu temperaturi de vară pentru că în zilele următoare vin furtunile în mare parte din țară. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat care sunt zonele afectate, precizând că deja a fost emis primul Cod Galben de furtuni.

”În această dimineață au fost emise patru mesaje meteorologice, o informare meteorologică ce va fi valabilă până luni seara, la ora 21:00, pentru că la acest sfârșit de săptămână și chiar debutul săptămânii următoare vom vorbi de ploi în majoritatea regiunilor, astfel încât cantitățile de apă să se situeze între 20-30l/mp, pe arii restrânse peste 40-50 l/mp, dar și intensificări ale vântului cu viteze de 40-50km/h în general.

De altfel, din punctul de vedere al primului Cod Galben pentru zona Banatului, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, un Cod Galben până în această seară, la ora 21:00, cu viteze terestre la rafală care pot depăși 70-80km/h”, spune Elena Mateescu.

Vremea se răcește din nou începând de duminică

„Celelalte două mesaje vizează în special cantitățile de precipitații, averse însemnate cantitativ, la început în sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei, dar și în partea de vest și sud-vest a Transilvaniei, după care jumătatea estică a țării, averse care vor cumula 20-30l/mp, izolat peste 40-50l/mp.

Din punct de vedere termic, astăzi va fi foarte cald, 20 de grade, posibil până la 29, chiar 30 de grade în sud.  La această oră deja sunt deja 26 de grade la Călărași și Fetești, în partea de sud-est a țării, sâmbătă un ecart între 16...18 grade în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud-est vor mai fi posibile valori de 28...29 de grade, dar duminică și luni o vreme rece, cu maxime doar între 10 până la 21-22”, a mai explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

Cum va fi vremea în Capitală

În București, potrivit prognozei ANM, în intervalul 4 octombrie (ora 10.00) - 5 octombrie (ora 9.00), temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Pentru intervalul 5 octombrie (ora 9.00) - 6 octombrie (ora 9.00), vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

De duminică, ora 9.00 până luni dimineață, la ora 9.00, vremea se va răci și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade.

Luni, 7 octombrie, între orele 9.00 și 21.00, cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel