Vremea se răcorește. Florinela Georgescu, ANM: Țara noastră va fi traversată de un front atmosferic rece, temperaturi simțitor mai scăzute

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a venit cu ultimele informații despre vreme.

„Instabilitatea atmosferică a început deja să se manifeste în partea de vest a teritoriului, va cuprinde până seara cea mai mare parte a țării. Fenomenele de instabilitate vor continua pe parcursul nopții, deplasate însă mai înspre regiunile sud-estice, estice. Până atunci, în Cod Portocaliu sunt Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local zone din Banat și Maramureș. Așteptăm perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, - posibil la rafală viteza să fie de 70-90 de km/h - descărcări electrice, evident, și căderi de grindină.

Trebuie să precizăm faptul că este un episod de instabilitate atmosferică de la care așteptăm și acumularea unor cantități mai importante de apă, atât în timp scurt, dar și pe parcursul întregului interval de avertizare care ține până mâine dimineață la 10. Cantități care pot depăși izolat 50-70 de l/mp și au o probabilitate mai mare de apariție în Transilvania, în zonele de deal și de munte, dar și în partea de sud-vest a teritoriului. Și la București o vreme instabilă astăzi. Am avut o primă aversă de dimineață. Este de așteptat ca instabilitatea să se accentueze din nou după-amiază, spre seară. La fel, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Front atmosferic rece

Totul vine după o zi în care așteptăm din nou temperaturi foarte ridicate în cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și în partea continentală a județului Constanța. Temperaturi în aceste zone în general între 35 și 37 de grade, deci caniculă, o condiție care poate accentua intensitatea fenomenelor de instabilitate, care aici, în această parte a țării, să apară mai ales spre seară și pe parcursul nopții.

Ca urmare a acestui pasaj frontal, căci, practic, țara noastră va fi traversată de un front atmosferic rece, temperaturile pe care le vom înregistra mâine vor fi simțitor mai scăzute. Scăderea începe de astăzi în regiunile vestice, iar mâine vom avea maxime care vor pleca doar de la 18-20 de grade în partea de nord a Moldovei. Vor fi la nivelul țării, în general, sub 27-28 de grade și doar în Dobrogea continentală posibil să se mai înregistreze temperaturi de peste 30 de grade”, a precizat Florinela Georgescu, în direct la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel