Vremea trece de la o extremă la alta. Elena Mateescu, ANM: Posibil chiar valori de 35 de grade

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elena Mateescu , directorul ANM, a spus cum va fi vremea în zilele ce urmează.

ANM a emis avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu în mai multe zone din țară. Elena Mateescu a venit cu mai multe detalii în acest sens, precizând că în timp ce în unele regiuni vor fi vijelii și grindină, în altele se păstrează vremea caldă.

"Vorbim despre o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu care intră în vigoare la ora 15:00 și e valabil până mâine dimineață la ora 03:00. Vorbim despre arii extinse din partea de vest și centru a țării. Practic, Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, dar și nord-vestul Munteniei, acolo unde vom avea intensificări ale vântului cu rafale de 60-80 de kilometri pe oră, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale, care, pe secvențe scurte de timp, vor cumula cantități de 30-40 de litri pe metru pătrat, izolat peste 50-60 de litri pe metru pătrat.

VEZI ȘI: Se schimbă vremea brusc în București: Vânt puternic, vijelii, grindină, averse/ Aproape toată țara sub Cod Portocaliu și Galben

Elena Mateescu, ANM: Weekendul posibil să aducă chiar valori de 35 de grade

Și din punct de vedere termic, o vreme caldă, la această oră cel mai cald este la București Filaret - 32 de grade, 24 - 25 de grade pe litoral, în timp ce în Banat doar 19 - 21 de grade, semn că normele de instabilitate vor fi deja prezente. În restul țării, mai puțin șase județe din extremitatea estică și de sud-est, vorbim de un Cod Galben până mâine dimineață la ora 03:00 pentru că și în aceste zone perioadele de instabilitate vor fi prezente și vorbim de cantități de apă de 2 -25 de litri pe metru pătrat, izolat peste 30-40 de litri pe metru pătrat.

Și vremea va fi în continuare caldă, mâine o ușoară scădere a valorilor de temperaturi, între 22 până la 32 de grade, un ecart similar pentru ziua de miercuri, însă la acest sfârșit de săptămână, începând de vineri, din nou temperaturi în creștere, apropiate de pragul unei zile de caniculă - 34 de grade, iar weekendul posibil să aducă chiar valori de 35 de grade în partea de sud și sud-est a țării", a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel