Vulcanul Etna a erupt! Alerta a fost emisă

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Vulcanul Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a avut o nouă erupție vineri seară, când jeturi de lavă incandescentă au luminat cerul nocturn în apropierea orașului Catania de pe insula italiană Sicilia.
 
 
 

Şuvoaie de lavă fierbinte au coborât pe panta sud-estică a vulcanului italian. Etna este cel mai înalt vulcan din Europa şi se află într-o stare constantă de activitate începând din anul 2013.

S-a emis o avertizare cu privire la zborurile aeriene, dar Aeroportul Internațional Vincenzo Bellini din Catania nu este afectat de această activitate vulcanică, conform agenției de presă italiene Ansa.

Etna erupe odată cu prima zăpadă

În timp ce toți ochii sunt ațintiți asupra activității vulcanice din Islanda, Muntele Etna din Italia a erupt din nou, creând o scenă inedită în mijlocul unui mediu înzăpezit.

Iarna a sosit și pe Muntele Etna. Cenușa întunecată de pe versanții vulcanului au fost acoperite în alb, în timp ce din craterul de sud-est, lava curge neîncetat de câteva zile.

Aceste imagini splendide conturează un tablou captivant al frumuseții sălbatice a acestui vulcan. Fluxurile de lavă care au fost eliberate în timpul ultimului paroxism din 12 noiembrie nu s-au răcit complet, iar zăpada nu a reușit să se așeze pe ele și au rămas de culoare închisă.

Activitatea stromboliană semnalează faptul că cel mai activ vulcan din Europa, după o perioadă de inactivitate de mai multe luni, își face din nou simțită prezența.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel