Vulin către ambasadorii german și francez: Serbia ar trebui să fie o colonie dacă vreți să impuneți guvernul

Foto: Pexels
Foto: Pexels

"Acum mint, așa cum au mințit atunci, dar spun adevărul când afirmă că vor să decidă cine să conducă în Serbia, și nu ascund faptul că au favoriți", declară Vulin.

"Ambasadorii Germaniei și Franței ne-au spus că locul Serbiei în Uniunea Europeană este 'rezervat'. Singura problemă este că cuvântul ambasadorilor și al întregii Uniuni Europene valorează cât și semnătura lor pe Acordul de la Bruxelles", declară liderul Mișcării Socialiștilor, Aleksandar Vulin, notează telegraf.

"Așa cum este respectat acel acord, așa este și cuvântul lor. Au mințit atunci, mint acum, dar spun adevărul când afirmă că vor să decidă cine să conducă în Serbia și nu ascund faptul că au favoriți. Este frumos, dar pentru ca ambasadorii să aleagă guvernul în locul sârbilor, va trebui să aștepte să devenim colonia lor sau cel puțin să fim ocupați de NATO."

"Și într-o altă problemă, ambasadorii au spus adevărul, pentru ei măsura tuturor lucrurilor este impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei. Cum nu au putut bombarda Rusia, atunci să transforme Serbia, țara bombardată, împotriva Rusiei, iar în schimb, Serbiei i se va permite să recunoască (propria sa provincie) Kosovo. Cu siguranță există oameni normali în acea Uniune Europeană care știu că Serbia nu va trăda secole de frăție cu Rusia și nu se va trăda pe sine prin recunoașterea Kosovo și acceptarea acesteia ca o oportunitate minunată de a justifica bombardarea NATO, prin propria trădare."

"Cu siguranță există cineva normal în UE care știe că acesta nu este un lucru cerut de o țară suverană și liberă, dar acești oameni normali par să nu aibă șansa de a vorbi", a declarat fondatorul Mișcării Socialiștilor, Aleksandar Vulin, în urma unei declarații făcute de ambasadorii Germaniei și Franței în Serbia.

Șeful serviciului de informații din Serbia a demisionat. SUA l-au acuzat că ajută Moscova

Şeful Agenţiei de Informaţii şi Securitate a Serbiei (BIA), Aleksandar Vulin, a demisionat după ce Statele Unite i-au impus sancţiuni în luna iulie 2023.

Washingtonul l-a acuzat pe şeful serviciului secret sârb că ajută Moscova în activităţile "nocive" ale acesteia şi că are legături cu un comerciant de arme şi cu o grupare traficantă de droguri.

Vulin este de asemenea preşedinte al Mişcării Socialiştilor, formaţiune membră a coaliţiei de guvernare de la Belgrad. În scrisoarea sa de demisie, el menţionează că renunţă la funcţie pentru a elimina riscul "ameninţărilor şi şantajelor" occidentale la adresa preşedintelui sârb Aleksandar Vucic cu privire la sancţiunile impuse Rusiei, sancţiuni la care Serbia a refuzat să se alăture.

Dacă Serbia va accepta aceste sancţiuni, următoarea cerere va fi să accepte "valorile occidentale", mai notează Aleksandar Vulin în demisie. "Nu îmi voi permite să fiu cauza şantajului şi presiunii asupra Serbiei şi sârbilor. De aceea îmi înaintez demisia irevocabilă", a explicat el.

Aleksandar Vulin a fost anterior ministru al apărării şi ministru de interne. El este primul înalt oficial sârb sancţionat de SUA de când Vucic a devenit preşedinte în 2017. Acesta din urmă a declarat în iulie că Serbia va investiga acuzaţiile formulate atunci de SUA la adresa şefului serviciului de informaţii sârb, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel