Wang Qishan prevede o decadere economică mondială

wang.qishan
wang.qishan

În cadrul zilei de duminică, vicepremierul chinez Wang Qishan a declarat că în ceea ce priveşte economia mondială, va urma cu siguranţă o recesiune longevivă.Tot acesta consideră că marea putere economică China,va trebui să-şi focalize atenţia pe problemele interne cu care se confruntă.

Autor: Cristina Răduţă

Afirmaţiile vicepremierului pot fi considerate ca făcând parte din categoria celor mai sumbre declaraţii ale unui oficial chinez. Cu o săptămână în urmă,Banca Centrală a Chinei a făcut un anunţ în care spunea că este în poziţia necesară pentru a echilibra politica monetară,în cazul în care acest fapt va fi necesar.

La sfârşitul lui 2008, China a lansat un program masiv de stimulare economică, în valoare de 4.000 de miliarde de yuani (650 miliarde dolari), pentru a evita impactul crizei financiare mondiale.

Wang nu a vorbit despre vreo modificare majoră de strategie, dar a reiterat că băncile trebuie să fie mai flexibile în privinţa creditării sectorului agricol şi a firmelor mici.

"În privinţa ţării noastre, care depinde mult de exporturi, trebuie să vedem clar situaţia şi să ne rezolvăm propriile probleme", a spus Wang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel