”Wanted list”: Procurorul șef al Curții Penale Internaționale de la Haga a fost pus în urmărire

Procurorul Curții Penale Internaționale, Karim Khan. Sursa: Agerpres
Procurorul Curții Penale Internaționale, Karim Khan. Sursa: Agerpres

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei l-a pus în urmărire pe procurorul Curții Penale Internaționale, Karim Khan, cel care a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei l-a pus în urmărire pe procurorul Curții Penale Internaționale de la Haga (CPI), Karim Ahmad Khan, care a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

În aprilie 2023, Consiliul Federației Rude a aprobat un proiect de lege privind răspunderea penală pentru facilitarea executării deciziilor organizațiilor internaționale la care Rusia nu participă.

Vorbim, printre altele, despre deciziile Curții Penale Internaționale de la Haga, care a emis un mandat de arestare a președintelui Vladimir Putin, scrie US Firenews.

Anterior, Comitetul de Investigații al Rusiei a anunțat că a deschis un dosar penal împotriva procurorului și judecătorilor Curții Penale Internaționale (CPI).

Potrivit departamentului, procurorul Curții Penale Internaționale de la Haga, Karim Khan, a trimis o petiție pentru obținerea unui mandat de arestare a cetățenilor ruși.

Pe baza acestui fapt, judecătorul Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala și Sergio Gerardo Ugalde Godinez ”au luat decizii ilegale de arestare” a președintelui rus.

Mandat de arestare pe numele lui Putin

Pe 17 martie, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare împotriva președintelui rus, Vladimir Putin, și a avocatului pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova. Aceștia sunt acuzați de responsabilitatea pentru deportarea ilegală a copiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Rusia.

CPI îl acuză pe Putin de responsabilitatea pentru deportarea ilegală a copiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Rusia. După cum s-a explicat în instanță, există ”motive rezonabile” pentru a crede că președintele Rusiei este personal responsabil pentru acest lucru. Comisarul pentru Drepturile Copilului Maria Lvova-Belova este suspectat de infracțiuni similare.

Hotărârea CPI este valabilă pe termen nelimitat.

Cu toate acestea, Curtea Penală Internațională nu emite hotărâri în lipsă. Aceasta înseamnă că, pentru a fi judecat, inculpatul trebuie să fie închis fizic la Haga.

Acum Putin nu poate călători în țări care au ratificat Statutul de la Roma și în țări care recunosc jurisdicția curții (123 de state). Acestea sunt toate țările Europei, toată America de Sud (inclusiv aliați ai Rusiei precum Venezuela), Tadjikistan, Afganistan, Brazilia, Africa de Sud, Republica Centrafricană, Nigeria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel