Warren Buffett a achiziționat ziarul din oraşul său natal. Vezi cât a plătit miliardarul

Warren Buffett
Warren Buffett

Investitorul american Warren Buffett a cumpărat ziarul Omaha World-Herald din oraşul său natal, în urma unei tranzacţii care se ridică la 150 de milioane de dolari. Berkshire Hathaway este compania prin intermediul căreia s-a efectuat vânzarea.

Deși Warren Buffett, supranumit "Oracolul din Omaha", declarase anterior că nu va investi în industria publicaţiilor tipărite, din cauza profiturilor tot mai scăzute obţinute în această industrie, compania Berkshire Hathaway, condusă de magnatul american, și-a luat obligația de a achita datoriile ziarului, care se ridică la suma de 50 de milioane de dolari, conform contractului de achiziţie, încheiat în luna noiembrie, informează BBC.

Compania Berkshire Hathaway deţine deja publicaţia Buffalo News (pe lângă alte peste 80 de companii), o cotă importantă din acţiunile Washington Post, a făcut investiţii masive în câţiva giganţi americani (Coca-Cola sau banca Wells Fargo), iar luna trecută a a achiziţionat acţiuni IBM în valoare de 10,7 miliarde de dolari.

Ziarul Omaha World-Herald are 1.600 de angajaţi şi un tiraj zilnic de 135.000 de exemplare. Tirajul duminical al publicaţiei ajunge până la 170.000 de exemplare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel