Washingtonul vrea să ''se coordoneze'' cu Israelul pentru răspunsul la atacul Iranului

foto: Freepik
foto: Freepik

Statele Unite au anunțat marți că intenționează să "se coordoneze" cu israelienii pentru a formula un răspuns împotriva Iranului, după atacul cu rachete lansat de acesta.

"Desigur, acest atac trebuie să aibă consecinţe asupra Iranului. Nu mă voi opri astăzi asupra acestor consecinţe, dar există lucruri asupra cărora ne vom coordona cu omologii noştri israelieni", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Anterior, secretarul de stat american, Antony Blinken, afirmase că atacul este "total inacceptabil", adăugând că "întreaga lume trebuie să-l condamne".

Statele Unite nu au fost informate în prealabil de către Teheran, a mai spus Miller, întrebat despre informaţiile circulând pe reţelele de socializare care raportează astfel de contacte.

"Acest lucru este absolut fals. Guvernul iranian nu ne-a avertizat că va lansa un astfel de atac", a subliniat el.

Dar Washingtonul avea "indicaţii" că Iranul va lansa rachete balistice împotriva Israelului, a ţinut să adauge purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI:

Atentat la Tel Aviv. 10 morți și 20 de răniți

Casa Albă susține că Iranul pregătește un atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului, după intervenția terestră în Liban. Analiza lui Bogdan Chirieac

Imaginile serii: Cum arată cerul din Tel Aviv plin de rachete - Video în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel