Weekend cultural pe Calea Victoriei și Strada Giuseppe Verdi: "Străzi Deschise, București - Promenadă Urbană"

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Bucureștenii sunt invitați să participe în acest weekend la evenimentul "Străzi Deschise, București - Promenadă Urbană", care va aduce expoziții, spectacole, concerte și ateliere pe Calea Victoriei și strada Giuseppe Verdi.

Potrivit unui comunicat transmis de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, evenimentul se va desfășura pe segmentul de drum dintre bulevardul Dacia și Splaiul Independenței, fără a afecta intersecțiile.

Programul de Sâmbătă

Teatrul Odeon va prezenta o retrospectivă în imagini a celor mai apreciate spectacole din repertoriu printr-o instalație de artă interactivă. În zona Muzeului Național de Istorie a României/Palatul CEC, va avea loc un eveniment dedicat familiilor. În zona Monumentului Renașterii, Circul Metropolitan București va susține un minishow de acrobație, iar la Școala de Artă București, pe strada Cuza Vodă nr. 100, se va desfășura un workshop de pictură.

În zona Cercului Militar Național, vor fi momente susținute de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, urmate de demonstrații ale echipajelor ecvestre și canine ale Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. Teatrul de Animație Țăndărică va oferi spectacole cu păpuși și marionete în zona Muzeului Național de Artă al României. Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București va găzdui expoziții.

Programul de Duminică

Cvartetul acustic format din Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe) și Cătălin Toma (saxofon) va susține concerte pe strada Giuseppe Verdi. Personajele Operei Comice pentru Copii vor defila în parade dedicate celor mici. Teatrul Mic va organiza un atelier de jocuri teatrale, iar Teatrul "Stela Popescu" va susține workshopuri atât sâmbătă, cât și duminică.

Iubitorii de artă vor putea participa la ateliere de pictură pe pânză, iar copiii vor învăța să construiască și să mânuiască păpuși. Teatrul Dramaturgilor Români va prezenta un spectacol de magie și "Capra cu trei iezi" al Teatrului de Animație Țăndărică. Expoziția de artă Pixelată, realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu, și instalația "Zei de zi cu zi" a Teatrului Masca vor putea fi admirate de public. Artistul Vasile Catrina va oferi caricaturi, iar Școala de Artă București va invita publicul la concerte și demonstrații de dans.

Pe durata evenimentului, traficul pe Calea Victoriei va fi restricționat, dar traversarea va fi permisă pe bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu și bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat fără a afecta călătorii. De asemenea, pistele de biciclete pe arterele închise circulației auto vor fi suspendate pentru siguranța participanților.

În Sectorul 2, traficul pe strada Giuseppe Verdi va fi restricționat de sâmbătă, ora 7:00, până luni, 8 iulie, ora 2:00, pe segmentul de drum dintre străzile Barbu Văcărescu și Giuseppe Garibaldi. Pentru a asigura continuitatea circulației, traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua temporar în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, între orele 23:00 și 9:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel