Xavi, numit oficial antrenor la FC Barcelona

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Xavi Hernandez, jucător de legendă la FC Barcelona, s-a întors acasă, anunță catalanii.

Fostul internaţional spaniol Xavi Hernandez (41 ani) a fost numit oficial, vineri seara, în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, a anunţat gruparea catalană, scrie AFP, potrivit AGerpres. „A sosit clipa să te întorci acasă. Bine ai revenit, Xavi!”, a scris FC Barcelona pe reţelele de socializare.

El a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce tot vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar) cu care avea o înţelegere până în 2023. Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Fostul mijlocaș și-a alcătuit deja echipa tehnică

Xavi, fostul căpitan al Barcelonei, şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi, conform El Mundo Deportivo.

Xavi l-a înlocuit astfel pe banca celor de la FC Barcelona pe olandezul Ronald Koeman, demis după meciul cu Rayo Vallecano de la finele lunii trecute, interimar fiind de atunci Sergi Barjuan, antrenorul echipei B a catalanilor. În prezent, FC Barcelona este pe locul 9 în La Liga, cu 16 puncte, la 8 puncte de podium.

Ce s-a întâmplat cu Koeman la finalul lui octombrie

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a decis în octombrie să-l elibereze din funcția de antrenor al echipei de seniori pe tehnicianul Ronald Koeman, acesta fiind informat chiar de Laporta, la câteva ore după ce Barca a fost învinsă de Rayo Vallecano, cu 1-0.

În comunicatul oficial al clubului se precizează că „FC Barcelona l-a eliberat pe Ronald Koeman din funcția de antrenor al primei echipe. Președintele clubului, Joan Laporta, l-a informat de decizie după înfrângerea cu Rayo Vallecano. Ronald Koeman își va lua rămas bun de la echipă joi, pe Ciutat Esportiva. FC Barcelona dorește să-i mulțumească pentru serviciile aduse clubului și îi urează mult succes în cariera sa profesională.

Conform jurnalistului independent Fabrizio Romano, imediat după înfrângerea de miercuri seara din campionat, Joan Laporta a convocat o întâlnire de urgență cu board-ul de conducere al clubului, decizia fiind luată după câteva ore de dezbateri, potrivit Mediafax.

Același Fabrizio Romano susține că în cadrul întâlnirii s-a făcut și o listă scurtă cu potențialii tehnicieni, care ar putea fi cooptați, printre care și Xavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel