Xi Jinping promite că nu va interveni în alegerile din SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele chinez Xi Jinping și-a exprimat angajamentul ferm față de omologul său american, Joe Biden, garantând că China nu va interveni în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Conform informațiilor furnizate de postul american, președintele democrat, care își caută un nou mandat în noiembrie, a ridicat această problemă la ultima lor întâlnire, desfășurată în noiembrie 2023, în California.

O sursă apropiată acestui subiect a dezvăluit că discuția a avut loc în timpul unei întâlniri în Thailanda, în weekend, între ministrul chinez de Externe, Wang Yi, și consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Beijingul a oferit asigurări Washingtonului în această reuniune că nu va interveni în alegerile prezidențiale programate să aibă loc în noiembrie.

Tensiunile dintre cele două țări s-au accentuat în ultima perioadă.

În 2020, Microsoft a identificat atacuri cibernetice provenind atât din Rusia, cât și din China, îndreptate împotriva persoanelor implicate în alegerile americane.

La acea vreme, Beijingul a respins vehement acuzațiile.

În 2022, directorul FBI a avertizat cu privire la amenințarea spionajului chinez înaintea alegerilor de jumătate de mandat și a posibilelor campanii online menite să împiedice un disident naturalizat american, Xiong Yan, să candideze pentru un mandat în Congres.

În noiembrie, americanii vor alege, pe lângă președinte, și viitorii membri ai Camerei Reprezentanților. În numeroase state, sunt programate alegeri locale și referendumuri.

Autoritățile americane sunt, de asemenea, preocupate de Rusia.

Moscova, conform estimărilor spionajului american, a trimis în mod discret cel puțin 300 de milioane de dolari către partide politice și candidați din peste 20 de țări începând cu anul 2014, în încercarea de a influența alegerile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel