Yemen: Nouă manifestaţie la Sanaa împotriva puterii

yemen, sanaa
yemen, sanaa

În jur de 3.000 de studenţi şi de avocaţi au manifestat luni la Sanaa, pentru a cere încă o dată demisia preşedintelui yemenit Ali Abdallah Saleh, relatează AFP.

yemen, sanaaProtestul, ca şi cele din ultimele zile, a fost iniţiat de studenţi şi de membri ai societăţii civile. Opoziţia parlamentară nu s-a alăturat mişcării.

„După Mubarak, Ali“, „Poporul vrea căderea regimului“, au scandat manifestanţii, comparându-l pe preşedintele Saleh, la putere de 32 de ani, cu fostul său omolog egiptean, Hosni Mubarak, alungat de la putere de presiunea străzii, după 30 de ani în fruntea statului.

Protestatarii s-au reunit în faţa Universităţii din Sanaa şi au încercat să se îndrepte spre piaţa Tahrir (piaţa Eliberării), dar forţele de ordine au instalat sârmă ghimpată pentru a-i împiedica să ajungă în acest loc, unde partizanii partidului prezidenţial au instalat corturi săptămâna trecută.

Citeşte şi:

Yemen: zeci de mii de manifestanţi pro şi contra regimului, la Sanaa

Cel puţin 20.000 de susţinători ai opoziţiei yemenite manifestau săptămâna trecută la Sanaa împotriva regimului preşedintelui Ali Abdallah Saleh, la câteva sute de metri distanţă de o adunare similară a simpatizanţilor puterii, relatează EFE şi AFP.

Cele două manifestaţii se desfăşurau într-o atmosferă de calm, fiecare tabără mobilizându-şi susţinătorii în locuri diferite: în piaţa Al-Tahrir, pentru partidul aflat la putere, Congresul Popular General, şi aproape de Universitatea din Sanaa, în vestul capitalei, pentru opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel