Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, pregătește diverse rețete de zacuscă, specifice fiecărui sezon. De data aceasta a prezentat o rețetă proprie de zacuscă clasică de vinete, pe care o denumește „Zacusca 4:3:2:1”, după proporțiile ingredientelor.
Ingredientele vor fi cântărite după coacere, după scurgere, așa încât să rămână 4 kg de vinete, 3 kg de ardei copți, 2 kg ceapă curățată, 1 kg roșii pasate.
4 kg de vinete
1,5 kg ardei capia copți
1,5 kg ardei gras, verde, copți
2 kg ceapă curățată
1 kg roșii pasate
500 ml ulei
sare
piper
1 foaie de dafin
Se incepe prin a căli în uleiul încins, la foc mic, ceapa tocată solzișori. Când ceapa este bine pătrunsă, se adaugă ardeii tocați. Se amestecă bine cu ceapa și se lasă să-și degaje gustul aproximativ 30 de minute. Urmează vinetele tocate mărunt și din nou se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, amestecând constant.
Ulterior, vor fi adăugate roșiile pasate. Se mai lasă zacusca la fiert, la foc mic, aproximativ o oră, timp în care se asezonează gustul cu sare, piper și o foaie de dafin, notează a1.ro. Foaia de dafin se va îndepărta după aproximativ 15 minute.
Zacusca se va pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor închide ermetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu