Zacuscă așa cum nu ai mai încercat niciodată! E rețeta unui bucătar cunoscut

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă cu legume de sezon, un altfel de zacuscă cu vinete, ardei, roșii, dar şi alte ingrediente delicioase.

Este o rețetă de zacuscă diferită, una fără ceapă, iar modul de coacere al ingredientelor e ceva mai deosebit. Prin urmare, și gustul e deosebit.

Ingrediente

vinete

ardei capia, roșu

ardei gras, verde

roșii bine coapte

1 cățel de usturoi

ulei de floarea soarelui

ulei de măsline

zeamă de lămâie

porumb dulce

sare

piper

Mod de preparare

Vinetele se coc în modul clasic, apoi se curăță și se lasă la scurs.

Ardeiul capia se coace, apoi se lasă la temperat și se curăță cu mâinile umezite.

Ardeiul gras se coace pe o tablă metalică încinsă, după care se curăță, tot cu mâinile umezite.

Nu se vor curăța ardeii copți sub jet de apă rece, precum vinetele, pentru a nu irosi sucul lor gustos.

Usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Acesta va constitui puntea de legătură dintre celelalte ingrediente.

Roșiile se taie cuburi.

Dacă mai preparăm și o pâine gustoasă, vom avea o gustare de vară nemaipomenită, notează a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel