Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă cu legume de sezon, un altfel de zacuscă cu vinete, ardei, roșii, dar şi alte ingrediente delicioase.
Este o rețetă de zacuscă diferită, una fără ceapă, iar modul de coacere al ingredientelor e ceva mai deosebit. Prin urmare, și gustul e deosebit.
vinete
ardei capia, roșu
ardei gras, verde
roșii bine coapte
1 cățel de usturoi
ulei de floarea soarelui
ulei de măsline
zeamă de lămâie
porumb dulce
sare
piper
Vinetele se coc în modul clasic, apoi se curăță și se lasă la scurs.
Ardeiul capia se coace, apoi se lasă la temperat și se curăță cu mâinile umezite.
Ardeiul gras se coace pe o tablă metalică încinsă, după care se curăță, tot cu mâinile umezite.
Nu se vor curăța ardeii copți sub jet de apă rece, precum vinetele, pentru a nu irosi sucul lor gustos.
Usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu sare, ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Acesta va constitui puntea de legătură dintre celelalte ingrediente.
Roșiile se taie cuburi.
Dacă mai preparăm și o pâine gustoasă, vom avea o gustare de vară nemaipomenită, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News