EXCLUSIV  Zacusca: cum se prepară, de fapt. Dr. Florin Bălănică: De ce nu e bine să o mănânci zilnic

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Cum să prepari zacusca pentru a fi sănătoasă. Cum și când trebuie, de fapt, să consumi acest preparat specific românesc.

Zacusca este un preparat tradițional din bucătăria românească, care poate fi sănătos sau nu, în funcție de ingredientele și modul în care este preparată.

În general, zacusca este un amestec de legume coapte (de obicei ardei, vinete, ceapă, roșii și usturoi), ulei și condimente. Acest preparat poate fi sănătos dacă este făcut cu ingrediente proaspete, de calitate și fără adăugarea excesivă de ulei sau sare.

Dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, Fondator MetodaDrBalanica, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL tot ceea ce trebuie să știm despre zacuscă.

”Toamna vine cu o multitudine de legume care, consumate în forma lor crudă, fac parte dintr-un meniu care poate fi sănătos. În tradiția românească există niște obiceiuri pentru a prepara anumite alimente pentru toamnă, cum ar fi zacusca sau sosuri pentru supe sau ciorbe.

Mixurile de legume preparate cu o bogăție de grăsimi vegetale cum ar fi uleiul, consumate în mod constant, pe termen lung și la orice oră pot duce la creștere în greutate. Sunt alimente bogate în calorii”, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, Fondator MetodaDrBalanica.

Când și cum se consumă zacusca

Putem consuma zacuscă și la micul dejun, dar trebuie să avem în vedere un aspect.

”În schimb, nu este nicio problemă dacă la micul dejun avem două felii de pâine prăjită cu o zacuscă făcută în casă. Dar nu în fiecare zi!”, a mai explicat dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională.

Citiți mai departe pe DCMedical.ro: https://www.dcmedical.ro/zacusca-cum-se-prepara-florin-balanica-tulburari-stomac-calorii_646395.html?fbclid=IwAR3rfuqll8Ibyjhb7Eac7pQkPkexEpGywwSvRc3I72N7QKstJl2cBRKIVeA 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel