Zacusca de vinete este uşor de preparat şi foarte delicioasă. Vă prezentăm o reţetă care va fi pe placul tuturor.
5 kilograme de vinete
5 kilograme de ardei
1 kilogram de ceapă
1,5 kilograme de roşii
1 lingură de sare pentru gătit
piper boabe
1 ardei iute
250 de mililitri de ulei
Foi de dafin
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să spălaţi vinetele şi ardeii. Le lăsăm să se scurgă bine de apă, după care le coacem pe rând. Curăţăm vinetele cât sunt calde, după care le tocăm. După ce s-au răcit ardeii, îi curăţăm şi în tocăm şi pe ei.
Curăţaţi ceapa, după care se taie şi se pune într-o tigaie cu ulei încins. Lăsaţi să fiarbă la foc mic, iar după ce s-a înmuiat, adăugaţi sucul de roşii. Adăugaţi vinetele, ardeii, sare, piper, foi de dafin şi fierbeţi în continuare la foc mic. Amestecaţi frecvent, până când zacusca se ţine de lingura de lemn.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu