Puteți pregăti o zacuscă picantă pentru iarnă, care este bestial de bună. Prunele îi vor adăuga un gust picant: zacusca va avea un gust dulce-acrișor.
Pentru o zacuscă reușită trebuie, în primul rând, să alegeți legume proaspete, coapte, de bună calitate.
Omletă fără ouă, moale și gustoasă: se face super rapid și are doar 180 de calorii
Ingrediente pentru 5 borcane de 0,5 litri:
prune - 2 kg,
zahăr - 1 lingură,
sare - 2 linguri,
pasta de tomate - 250 grame,
usturoi - 100 grame,
ardei iute - 2-3 bucăți.
Spălați prunele și îndepărtați sâmburii. Tocați-le, adăugați zahăr și sare și gătiți-le, într-o oală, timp de 40 de minute. Adăugați usturoiul pisat, asta de roșii, ardeiul iute tocat.
Rețetă de clătite „Trei pahare”: chiar și cea mai neexperimentată gospodină le va face delicioase
Continuați să gătiți încă 20 de minute, amestecând continuu. Puneți zacusca în borcane. Acoperiți borcanele cu capace curate.
Puneți o cârpă curată pe fundul unei oale mari și așezați atent borcanele. Turnați peste ele apă și fierbeți-le 10 minute. Sigilați bine borcanele, scoteți-le din apă, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le așa o zi. Ulterior, le puteți depozita în cămară.
Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lactoză și gluten
O astfel de zacusca poate fi servită cu friptură sau paste. Important este că în rețetă nu veți folosi ulei vegetal sau oțet. Poftă bună!
Prunele sunt foarte apreciate pentru gustul și aroma lor, atât proaspete, cât și conservate în diverse forme. Aceste fructe au un aport caloric redus și, totodată, sunt extrem de bogate în nutrienți valoroși. Mai mult decât atât, prunele nu îți cresc nivelul de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă că sunt o gustare ideală, mai ales dacă ești la dietă.
Una sau două prune (aproximativ 70 de grame) îți asigura 8% din necesarul zilnic de vitamina C, 5% din cel de vitamina K, 4% din doza zilnică recomandată de cupru, 4% din fibre și 3% din potasiu.
Prunele pot reduce riscul de infarct miocardic și contribuie la reducerea tensiunii arteriale, datorită conținutului de potasiu. O prună de mărime medie conține peste 100 mg de potasiu.
Printre beneficiile prunelor se numără și acela că au în conținut antocianine (antioxidanți naturali), care le oferă pigmentul roșu-violet. Acești antioxidanți neutralizează radicalii liberi și au un efect protector împotriva bolilor precum cancerul.
Castraveții murați sunt o sursă ideală de fibre naturale, care poți fi serviți lângă o friptură. De aceea, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.
Piersici murate pentru iarnă: mai gustoase și mai sănătoasă decât cele cumpărate din magazine
Și dacă e vară și sezonul conservelor, vă prezentăm azi o rețetă originală și interesantă: castraveți murați în pungă. Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios, aromat și crocant.
INGREDIENTE:
1 kg de castraveți;
5-6 căței de usturoi;
30 grame de mărar;
1/2 linguriță de piper negru măcinat;
1 lingură de sare;
1 frunză de dafin.
Într-un vas cu apă rece, se castraveții spălați și îi lăsați pentru 2 ore. Luați 2 pungi de plastic și le puneți una în cealaltă.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
Îndepărtați codițele castraveților din ambele părți, apoi îi tăiați în jumătate pe lungime. Transferați castraveții în pungă, adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar tocat, sare, piper negru și foaie de dafin.
Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Legați o pungă, astfel încât în interior să rămâne aer, apoi o legați și pe a doua. Agitați punga timp de 1 minut, apoi o dați la frigider pentru 30 de minute.
A doua zi scoateți castraveți din pungă și serviți-i pe masă. Sunt atât de gustoși! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu