Zahărul românesc, înlocuit la raft cu cel ucrainean, mult mai ieftin. Revolta producătorilor din România: Am constat cu stupoare - Foto în articol

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Într-un lanț de supermarketuri din România zahărul românesc a fost înlocuit cu cel din Ucraina.

Lupta fermierilor și producătorilor români împotriva produselor din Ucraina care ajung în magazinele din țara noastră, în detrimentul produselor românești, pare că nu se mai termină. Deși autoritățile au declarat că produsele din țara vecină nu ajung în supermarket-urile din țara noastră, acestea au fost găsite la raft.

De data aceasta avertismentul vine din partea producătorilor de zahăr, care au trimis și o scrisoare către autorități, în care semnalează faptul că în timp ce zahărul românesc nu își găsește locul pe raftul multora dintr retail-erii care domină piața din România, există cantități importante de produs similar venit din Ucraina, cu un preț care bate concurența pentru că este făcut după alte reguli de producție, ambalare, transport și procesare, fiind considerat de mai proastă calitate. Scrisoarea producătorilor români ar fi ajuns deja de la ministrul Agriculturii, dar și la Autoritatea Vamală Română, potrivit Antena 3 CNN.

Făcând referire la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 84/2023, producătorii de zahăr au scris: "Am constatat cu stupoare că efectele aplicării acestei ordonanțe nu sunt cele așteptate, piața românească fiind invadată în continuare de produse de origine Ucraina".

Cât costă zahărul din Ucraina

În scrisoare este indicat supermarketul în care a fost văzut la raft zahăr din Ucraina. Produsul respectiv ar fi chiar și pe site-ul respectivului supermarket, la un preț extrem de mic comparativ cu zahărul produs în România, de doar 3,99 lei.

Potrivit documentului, rețeaua respectivă de supermarket-uri, din cauza faptului că a adus zahăr din Ucraina, nu a mai onorat comenzile din contractul de livrare pe care îl aveau pentru cantități de 8.000 de tone zahăr de la producătorii români.

Informațiile apar în contextul în care ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat duminică seara că România nu a importat grâu din Ucraina, afirmând că la minister au fost depuse şapte cereri de import de cereale din Ucraina, însă niciuna nu a fost aprobată în momentul de faţă. Totuși, se pare că există în continuare produse din Ucraina care ajung în România. Aceeași problemă ar fi fost semnalată și în cazul uleiului.




Sursa fotografiilor: Capturi video Antena 3 CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel