Vine iarna, iar gospodinele se pregătesc intens pentru a umple cămara cu tot felul de bunătăți. Iată cum puneți la borcane zarzavatul pentru ciorbă.
Zarzavatul pentru ciorbă poate fi pus la borcane pentru a fi folosit pe timpul iernii. Rețeta veche, așa cum scrie carteadebucateamamei.ro, necesită multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.
1 kg Morcovi
1/2 kg Ceapă
1/2 kg Roșii
250 g Pătrunjel
2 buc. Țelină
2 kg Gogoșari
2 kg Ardei gras
1 buc. Varză mică
1 buc. Conopidă
5 gr. Usturoi
1/4 Sare
1 plic Conservant
1. Toate ingredientele se dau prin mașina de tocat.
2. Se pun într-o oală mare și se adaugă o linguriță de conservant sau o aspirină.
3. Se pune mai apoi zarzavatul, în borcane sau în sticle (ca cele de lapte), iar deasupra se pun 2 linguri de ulei.
4. Pentru siguranță, borcanele se mai pot fierbe la bain Marie, aproximativ 15 minute.
5. Borcanele se țin la cald într-o pătură, până se răcesc, iar ulterior le puteți depozita în cămară/beci.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu