Zarzavat pentru ciorbă, la borcane pentru iarnă

Vine iarna, iar gospodinele se pregătesc intens pentru a umple cămara cu tot felul de bunătăți. Iată cum puneți la borcane zarzavatul pentru ciorbă. 

Zarzavatul pentru ciorbă poate fi pus la borcane pentru a fi folosit pe timpul iernii. Rețeta veche, așa cum scrie carteadebucateamamei.ro, necesită multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.

INGREDIENTE

1 kg Morcovi
1/2 kg Ceapă
1/2 kg Roșii
250 g Pătrunjel
2 buc. Țelină
2 kg Gogoșari
2 kg Ardei gras
1 buc. Varză mică
1 buc. Conopidă
5 gr. Usturoi
1/4 Sare
1 plic Conservant


ETAPE

1. Toate ingredientele se dau prin mașina de tocat.

2. Se pun într-o oală mare și se adaugă o linguriță de conservant sau o aspirină.

3. Se pune mai apoi zarzavatul, în borcane sau în sticle (ca cele de lapte), iar deasupra se pun 2 linguri de ulei.

4. Pentru siguranță, borcanele se mai pot fierbe la bain Marie, aproximativ 15 minute.

5. Borcanele se țin la cald într-o pătură, până se răcesc, iar ulterior le puteți depozita în cămară/beci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel