Există unele resturi alimentare care nu mai pot fi gătite.
Dar nici acestea nu trebuie aruncate! Iată câteva idei de reciclare a resturilor alimentare care nu mai sunt comestibile!
Cafeaua este o băutură preferată de mulți oameni. Aceasta generează mult zaț, care în mod normal ajunge la gunoi. Însă nu trebuie să se întâmple asta neapărat. Zațul de cafea este un fertilizator ideal pentru plante, în special pentru orhidee, trandafiri, hortensii, dar și pentru roșii. De asemenea, poate fi utilizat și pentru înfrumusețare, deoarece zațul de cafea este perfect pentru exfolierea feței.
Datorită conținutului ridicat de amidon, cojile de cartofi sunt ideale pentru curățarea oricărei suprafețe. Indiferent că este vorba despre murdăria de pe suprafețele din oțel inoxidabil sau de pete pe materialele de culoare deschisă ori de pe sticlă. Pur și simplu freacă partea umedă a cojii de suprafața pe care vrei să o cureți, apoi lustruiește cu o cârpă uscată.
Avocado este cunoscut ca fiind foarte bogat în vitamine. Foarte puțini știu însă că sâmburele de avocado poate fi folosit ca vopsea naturală pentru țesături. Vopseaua se poate extrage dacă se fierb sâmburii uscați și zdrobiți în aproximativ 1 litru de apă. Cu cât sunt adăugați mai mulți sâmburi și sunt fierți mai mult timp, cu atât culoarea va fi mai intensă. Pentru vopsire, se așază țesătura umezită în zeama fierbinte și se lasă la înmuiat aproximativ o oră, apoi se lasă să se răcească și se stoarce.
Potrivit Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, peste 20 de milioane de tone de alimente ajung la gunoi în fiecare an, numai în România. Acest lucru înseamnă că românii aruncă zilnic 6000 de tone de alimente. Cifrele sunt și mai înspăimântătoare dacă ne gândim că aproape 1 miliard de oameni din întreaga lume suferă din cauza foametei, informează Kaufland.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News