Zborul MH17: Moscova se așteaptă ca CEDO să respingă acuzațiile ucrainenilor și olandezilor privind doborârea avionului

Zborul MH17: Moscova se așteaptă ca CEDO să respingă acuzațiile ucrainenilor și olandezilor privind doborârea avionului / Foto: Pixabay
Zborul MH17: Moscova se așteaptă ca CEDO să respingă acuzațiile ucrainenilor și olandezilor privind doborârea avionului / Foto: Pixabay

Moscova anunță că se așteaptă ca CEDO să respingă acuzațiile ucrainenilor și olandezilor privind zborul MH17.

Rusia se așteaptă ca Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) să ia în considerare doar argumentele juridice privind prăbușirea zborului MH17 și să respingă declarațiile politice ale Olandei și Ucrainei, care au fost făcute la întâlnirea de miercuri, a declarat Mihail Vinogradov, Comisar rus la CEDO, scrie Interfax.

El și-a exprimat speranța „că judecătorii vor percepe cu exactitate argumentele legale, cu greutate din punct de vedere juridic, care demonstrează inadmisibilitatea plângerilor”.

În plus, potrivit lui Vinogradov, Rusia se așteaptă ca CEDO să asculte argumentele Moscovei cu privire la plângerile Olandei și Ucrainei, deoarece partea rusă ar fi prezentat argumente convingătoare.

„Am prezentat poziții convingătoare care ar trebui să conducă la singura concluzie corectă: că plângerile Ucrainei și Olandei sunt inacceptabile”, a spus comisarul.

Miercuri, CEDO a organizat audieri privind admisibilitatea cauzei intentate de Ucraina și Țările de Jos împotriva Rusiei.

Prăbușirea zborului MH17

Zborul Boeing-777, Malaysia Airlines MH17 Amsterdam (Olanda) - Kuala Lumpur (Malaezia), s-a prăbușit în regiunea Donețk pe 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Ancheta asupra cauzelor tragediei a fost condusă de o echipă comună de anchetă (JIT), care a inclus reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii din Ucraina, Țările de Jos, Belgia, Australia și Malaezia. Rezultatele anchetei au fost transferate tribunalului olandez.

În septembrie 2016, ancheta în cazul accidentului a publicat concluziile, conform cărora zborul a fost doborât de o rachetă lansată din sistemul de apărare aeriană Buk, iar acesta era staționat la o bază militară din Rusia. Oficialii ruși au negat în mod repetat acuzațiile de implicare a Rusiei în doborârea avionului respectiv.

Pe 19 mai 2019, JIT a numit oficial patru acuzați de implicare în doborârea zborului MH17: rușii Igor Girkin (Strelkov), Serghei Dubinsky, Oleg Pulatov și ucraineanul Leonid Kharchenko. Se pare că toți nu s-au prezentat la tribunal. Pulatov este momentan singurul inculpat din dosar care și-a trimis avocații la audieri.

VEZI ȘI: Zborul MH17: Rusia respinge o cerere de cooperare judiciară pentru audierea unui martor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel