Zbura desculț într-un avion furat. Un avion cu reacție al armatei franceze l-a forțat pe pilot să aterizeze

Sursa Foto Tweeter Armée de l'Air et de l'Espace
Sursa Foto Tweeter Armée de l'Air et de l'Espace

Pilotul a furat miercuri o aeronavă civilă din Italia. Un avion cu reacție al armatei franceze l-a forțat să aterizeze. Barbatul era desculț, fără acte și a declarat autorităților franceze că era din Slovacia.

Avionul perturba traficul aerian deasupra Nisei, potrivit unui tweet al Forțelor Aeriene și Spațiale Franceze. Acest bărbat a zburat prin mai multe zone interzise de zbor, inclusiv spațiu aerian deasupra bazei navale franceze din Toulon. El nu a stabilit un contact radio sau un plan de zbor și nu a răspuns la apelurile radio, potrivit mai multor posturi de știri franceze.

Un avion de luptă francez Mirage 2000 l-a interceptat pe pilotul fără pantofi și l-a escortat să aterizeze pe aerodromul Aix-Les-Milles, între Nisa și Marsilia. A urmat și un elicopter Fennec. De fapt, Forțele Aeriene și Spațiale Franceze au declarat că în 2021 au raportat 170 de „situații anormale” care au necesitat intervenția avioanelor de luptă sau a elicopterelor.

Alături de pantofii dispăruți, bărbatul era fără acte. Avea 30 de ani și a spus că inițial a venit din Slovacia. Poliția națională l-a reținut la aterizare.

Dar cât de des zboară piloții fără pantofi?

Într-un ghid al pilotului pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire în timpul unui accident de aviație, Administrația Federală a Aviației (FAA) a spus că îmbrăcămintea este „adăpostul tău principal într-o situație de supraviețuire”. Ghidul a adăugat că „pantofii cu vârful închis” erau mai siguri decât sandalele, iar pantalonii erau mai buni decât pantalonii scurți sau fustele. De asemenea, a fost sfătuit ca pilotul să se îmbrace în straturi de îmbrăcăminte din bumbac sau lână, mai degrabă decât sintetice. FAA nu a menționat deloc posibilitatea de a merge fără pantofi.

Cu toate acestea, piloții de la Trans Maldivian Airways din Maldive se bucură de luxul de a zbura fără pantofi, potrivit CNN Travel. Acest operator de hidroavion are o flotă de 57 de aeronave și transportă pasageri către zeci de destinații de pe insulele Oceanului Indian.

Furturile de avioane au avut loc și în SUA

Newsweek a raportat anterior că un bărbat a încercat să fure o aeronavă comercială în Arkansas pentru a zbura la un concert rap la Chicago în ianuarie 2019. În 2018, doi adolescenți au furat un avion mic și au zburat în jurul Utahului înainte de a fi arestați. În același an, un angajat al Alaska Airlines a furat un avion și a făcut cascadorii înainte de a-l prăbuși într-o insulă de lângă Seattle .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel