Acum, în preajma sărbătorilor pascale, când pe masa majorităţii românilor se vor afla preparate din miel, este bine de ştiut că aceasta trebuie consumată, în special, de către persoanele sănătoase şi în cantităţi moderate.
Iată câteva lucruri de catre trebuie să ţineţi seama când consumaţi preparatele:
1. Este foarte bună pentru persoanele sănătoase. Dacă nu ai probleme de sănătate, carnea de miel este foarte sănătoasă şi este o sursă foarte bună de proteine de calitate.
2. Organele (în special ficatul) de miel, dar şi carnea conţine foarte mult fier care se absoarbe foarte uşor. În acelaşi timp, trebuie să ai grijă la consumul de organe de miel, deoarece au şi foarte multe purine (substanţe toxice) care îngreunează digestia;
3. Conţine mult potasiu;
4. 100 grame carne de miel conţine 200 - 300 calorii;
5. În carnea de miel, cantitatea de calciu este într-o cantitate mai mică;
6.Vitamina E şi acidul folic se găsesc în cantităţi mici în carnea de miel;
7. Carnea de miel conţine lipide de grăsimi saturate care au efecte aterogen, adică se depun pe artere şi favorizează apariţia bolilor de inimă;
8. Alege un miel care are mai mult de 9 kilograme cu totul. Este indicat să cumperi un miel sau bucăţi dintr-un miel care să aibă în jur de 10 - 15 kilograme, deoarece carnea va fi mai puţin indigestă decât cea mai fragedă";
9. 100 de grame de carne de miel conţine 80 miligrame de colesterol;
10. Carnea de miel nu este recomandatăpersoanelor care au probleme de sănătatet;
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News