Trecerea timpului are adesea un impact negativ asupra creierului nostru, care își pierde treptat capacitatea de a reține informații. Din fericire, există o serie de obiceiuri care pot ajuta la antrenarea memoriei și, astfel, pot preveni sau măcar întârzia aceste circumstanțe.
Este o modalitate perfectă de a-ți exersa memoria, iar prin practică este nevoie de mai puțin efort pentru a învăța. Poți opta pentru învățarea unei limbi străine.
Studiile au arătat că exercițiile fizice îmbunătățesc învățarea și performanța cognitivă, fiind o activitate foarte benefică pentru memoria ta, fie că e vorba de înot, ciclism, alergare sau oricare alt sport.
Orice activitate care necesită utilizarea capacității cognitive este benefică pentru antrenarea memoriei. Aceasta include căutări de cuvinte încrucișate sau jocuri precum șahul sau puzzle-urile.
Creierul trebuie să funcționeze la capacitate maximă și pentru asta odihna este necesară. Asta înseamnă să dormi suficiente ore. Ideal ar fi în medie opt ore.
O alimentație adecvată este esențială pentru menținerea sănătății și funcționalității creierului. Alimente precum ouăle sau nucile ajută la îmbunătățirea memoriei.
Este foarte important să răspunzi la situații într-o manieră pozitivă, deoarece acest lucru va avea beneficii atât asupra creierului, cât și asupra memoriei tale. Stresul nu este un aliat deloc bun.
Așa cum există alimente care întăresc creierul, există substanțe care îl slăbesc, cum ar fi alcoolul, tutunul și drogurile. Este esențial să le eviți pe cât posibil.
Interacțiunile sociale reduc stresul și anxietatea, având un efect pozitiv asupra creierului și memoriei tale.
Este o practică ideală pentru concentrare și procesele mentale. Fie că este vorba de yoga sau meditație, vei observa o influență pozitivă asupra creierului tău.
Sunt jocuri de memorie foarte utile, deoarece facilitează memorarea datelor și buna funcționare a proceselor cognitive, relatează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News