Groază în Pakistan: zeci de cadavre în descompunere găsite pe acoperișul spitalului din Nishtar.
Rețelele de socializare sunt inundate de videoclipul viral cu cadavrele abandonate de pe acoperișul Spitalului Nishtar din Pakistan, iar oamenii și-au exprimat o dezamăgire severă față de conducerea institutului medical, scrie Republic Word.
Administrația pakistaneză a luat act de incident și a lansat o anchetă, rezultând zvonuri că trupurile au fost ținute pe acoperiș pentru a fi folosite ca furaj pentru vulturi, scrie publicația pakistaneză, Tribune.
În videoclipul devenit deja viral, se pot observa mai multe cadavre în descompunere, îngrămădite unul peste altul, iar scena arată nimic mai puțin decât un film de groază, motiv pentru care nu putem partaja videoclipul sau imaginile din cauza naturii lor sensibile.
Autoritățile în cauză au demarat o anchetă în acest caz și un raport de anchetă detaliat va fi înaintat în termen de trei zile.
Citește și:
Cel puţin 24 de persoane au fost ucise în confruntările de la graniţa cu Tajikistanul, în contextul unei recrudescenţe a violenţelor între aceste două foste republici sovietice din Asia Centrală, conform Agerpres. „24 de cadavre au fost aduse la unităţile sanitare din regiunea Batken”, situată în sud-vestul Kârgâzstanului şi la graniţa cu Tadjikistanul, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Kârgâzstan, potrivit unui comunicat.
Kârgâzstanul a anunţat vineri o încetare a focului cu Tajikistanul după o escaladare a confruntărilor la graniţă, ciocniri soldate de asemenea cu peste 30 de răniţi, notează AFP şi Reuters. Frontiera tadjico-kârgâză este în mod constant scena unor confruntări. Aproape jumătate din graniţa de 970 km este contestată, iar progresele în ceea ce priveşte delimitarea frontierei au fost lente în ultimii ani.
În 2021 au avut loc un număr fără precedent de confruntări între cele două părţi, soldate cu peste 50 de morţi, declanşând temeri de extindere a conflictului.
Cea mai recentă situație a avut loc în aprilie
Violențele armate au fost raportat de Serviciul de Frontieră al Comitetului de Stat pentru Securitate Națională din Kârgâzstan, transmite TASS. La granița celor două state, pe 28 aprilie, a izbucnit un conflict între rezidenții locali din zona punctului de distribuție a apei Golovnoi, pe care Tajikistanulîl consideră teritoriul său, iar Kârgâzstanul - al său. Joi seară, potrivit Serviciului de grăniceri din Kârgâzstan, situația a escaladat.
Conform celor mai recente informații, situația din zona de conflict rămâne tensionată. Cetățenii din Tadjikistan au blocat drumul care leagă cele două districte ale Kârgâzstanului. La rândul lor, cetățenii kîrgîzi au blocat drumul către enclava tadjică din Vorukh.
Citește mai mult AICI.
Vezi și:
Criza prețurilor uriașe la electricitate se resimte și în Pakistan, acolo unde mulțimea este foarte furioasă. Mai mulți oameni au atacat sediul unui furnizor privat de energie. Aceștia au dat buzna în sediu, au spart ușile, au distrus birourile, apoi au ars facturile nesimțite pe care spun ei că nu le vor plăti. În acest context, psihologul Radu Leca a fost întrebat la Realitatea Plus dacă și în România oamenii ar putea să reacționeze la fel de violent împotriva facturilor uriașe la energie.
"Avem de a face cu o revoltă, o revoltă împotriva prețului mare la energie, o revoltă care a fost 100% și cu conținut civic. Vă așteptați cumva să existe ceva similar și la noi? Nu, niciodată. Stați liniștiți, nu o să se întâmple în România. Noi suntem puțin poate mai introvertiți și ne vom dori întotdeauna să dialogăm. În cazul acestor domni pe care i-ați prezentat, cu siguranță avem de a face cu alte tipuri de manifestări psiho-emoționale, dar țin să le reamintesc celor care au crescut în mod exponențial și, din punctul meu de vedere, al unui utilizator de energie, fals, prețul, că întotdeauna există un revers al medaliei", a declarat Radu Leca.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu