Zeci de copii, mușcați de căpușe. Oana Zamfir: Nu vreau să sperii pe nimeni. Căutați cum a sfârșit Șerban Ionescu

Oana Zamfir
Oana Zamfir

Weekendul trecut, au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, într-o singură zi, 58 de copii mușcați de căpușe.

„Știți câți copii au fost, în weekend, la Grigore Alexandrescu mușcați de căpușe?! Cel puțin 58. Ce se întâmplă dacă unul singur dintre ei va sfârși - nu vreau să sperii pe nimeni - în chinurile în care a sfârșit actorul Șerban Ionescu. Cine va răspunde?! Cine va răspunde dacă, de la o nenorocită de căpușă, dacă de la situația din București generată de ticăloșia abordării în administrația publică, un singur copil din cei 58 va face acea boală cruntă... Cine nu știe să caute în momentul acesta cum a sfârșit Șerban Ionescu”, a spus Oana Zamfir la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea. 

Marele actor Şerban Ionescu a încetat din viaţă la vârsta de 62 de ani, pe 21 noiembrie 2012, după luni întregi de suferinţă cruntă. Din păcate, boala de care a suferit nu avea leac.

10 lucruri de știut dacă te mușcă o căpuşă. Tudor Ciuhodaru, avertizări

Tudor Ciuhodaru atenționează în ceea ce privește mușcătura de căpușă:

„1. Riscul crește în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte cât şi a activităţilor în aer liber în zone populate de coloniile de căpuşe.

2. Atenţie la locurile de joacă ale copiilor.

3. Evitaţi zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare (spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori).

4. În zonele de risc purtaţi haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete cu textură mai deasă. Alegeţi pantofi deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje.

5. Căpuşa adultă este vizibilă pe piele (mai dificil în zonele piloase) şi trebuie scoasă imediat dar nimfele sunt foarte greu de vizualizat (arată ca un punct negru cât un varf de ac).

6. Examinați copiii la întoarcerea de la locurile de joacă.

7. Căpuşa trebuie extrasă printr-o intervenţie chirurgicală cât mai urgentă.

8. Nu strângeţi căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal cu microbi în sângele dumneavoastră.

9. Dacă aţi încercat să scoateţi căpuşa cu penseta şi capul ei s-a rupt şi a rămas în piele, prezentararea la medic şi extragerea chirurgicală este o urgenţă pentru prevenirea infecţei şi a complicaţiilor.

10. Consultaţi imediat un medic mai ales dacă apar modificări la nivelul muşcăturii sau apar simptomele variate ale așa-numitei ,,gripe de vară” însoţită de dureri musculare, transpiraţii sau nas înfundat”, a transmis Tudor Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel