Zeci de femei au beneficiat de consultaţii gratuite şi investigaţii imagistice în cadrul unei campanii pentru depistarea afecţiunilor mamare desfăşurată în judeţul Teleorman, scopul principal fiind acela de prevenire şi depistare precoce a cancerului la sân.
În urma unui proces de selecţie, 30 de teleormănence cu vârsta de peste 45 de ani au fost incluse în campanie. În cadrul unui curs de prevenţie, trainerul navigator de pacienţi oncologici Victoria Asanache a prezentat informaţii utile despre cancerul mamar, astfel încât pacientele să ştie cum să reacţioneze în eventualitatea unui diagnostic sever, să cunoască şi să înţeleagă etapele care vor fi parcurse în cazul depistării unei afecţiuni.
'Important este ca oamenii să înţeleagă că prevenţia le poate salva viaţa. În general ei amână să meargă la medic atunci când simt că ceva nu este în regulă şi invocă lipsa timpului sau situaţia financiară, însă principalul motiv este teama de diagnostic', este de părere Victoria Asanache. Pacientele incluse în campanie au beneficiat de consultaţii şi investigaţii imagistice gratuite, echipa medicală fiind condusă de dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurg oncolog specialist în chirurgia sânului. 'Am intrat în acest proiect ca să ajut, să-mi pun la dispoziţie serviciile (...), ca, în funcţie de ceea ce se descoperă la ecografia mamară, la mamografie, să putem stabili un plan terapeutic cu pacientele', a precizat luni, pentru AGERPRES, doctorul Sebastian Grădinaru.
Potrivit acestuia, în cadrul campaniei derulate la Alexandria nu a fost depistat niciun caz de cancer la sân. Această afecţiune oncologică poate fi tratată dacă este diagnosticată la timp. Campania 'Îţi oferim o şansă pentru că preţuim viaţa', aflată la a III-a ediţie, a fost organizată de clinica ExMed din Alexandria. În România nu există un program de screening pentru cancerul de sân, această boală ocupând unul din primele locuri în rândul afecţiunilor oncologice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News