Zeci de migranți găsiți într-un camion, pe o autostradă dintre Cehia și Germania. O persoană a murit

FOTO: Freepik @naiklon1
FOTO: Freepik @naiklon1

Migranții ilegal caută o viață mai bună în vestul Europei. 

Luni seara, poliția cehă a găsit aproximativ 30 de migranți, dintre care unul era mort, în spatele unui camion, într-o semiremorcă pe o autostradă dintre Praga și orașul Dresda, în sudul Germaniei, notează AFP, scrie Agerpres.

Un elicopter a fost trimis pentru a căuta mai mulți migranți care fugiseră din camionul cu numere de înmatriculare străine pe care poliția l-a oprit spre orele serii.

De asemenea, poliția a închis autostrada D8 la 18 kilometri nord de capitala Praga. ”Toți acești oameni au fost arestați”, a scris poliția pe rețeaua socială X. ”Nu avem informații care să sugereze că cineva ar fi scăpat”, potrivit sursei.

Citește și: Finlanda pregătește interzicerea dreptului rușilor de a cumpăra locuințe

”Totul pare să indice că este vorba de migranți în tranzit și, din păcate, primele informații pe care le-am primit de la fața locului indică o persoană decedată”, a adăugat poliția.

Un serviciu de urgență privat aflat la fața locului a informat pe X că a acordat îngrijiri unei femei de peste 30 de ani, inconștientă. ”Un medic a constatat decesul ei după zeci de minute de resuscitare”, a indicat serviciul de urgență.

Ceilalți migranți nu au avut nevoie de internare în spital, dar erau ”în stare precară de sănătate”, a adăugat serviciul de urgență.

Republica Cehă, membră a UE și NATO, are 10,9 milioane de locuitori și este o țară de tranzit pentru migranții care se îndreaptă către țări europene mai bogate, precum Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel