Zeci de mii de persoane au fost strămutate în Liban în ultimele zile

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @pressmaster
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @pressmaster

Peste 70.000 de persoane strămutate se află în 533 de centre de urgență, a afirmat minisrul de Interne al Libanului. 

Citește și: Premierul Libanului, Najib Mikati, consideră posibilă încetarea focului între Israel și Hezbollah

Ministrul de Interne al Libanului, Bassam Mawlawi, a afirmat că zeci de mii de persoane din țară au căutat refugiu în adăposturi de urgență după ce Israelul și-a reluat atacurile aeriene intense, relatează dpa, scrie Agerpres.

Astfel, în total, 70.100 de persoane strămutate sunt în prezent înregistrate în 533 de centre de urgență, a declarat, la Beirut, ministrul Bassam Mawlawi.

Numeroase școli au fost transformate în adăposturi de urgență. Există în continuare un număr mare de persoane strămutate care sosesc din sudul țării.

Mulți oameni încă sunt în căutare de adăpost

Numărul exact de persoane strămutate în Liban este în prezent dificil de determinat, deoarece mulți oameni au căutat adăpost la rude, iar alții dorm pe străzi.

Biroul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a declarat miercuri, citând autoritățile libaneze, că aproximativ 90.000 de persoane sunt considerate strămutate începând de luni.

Potrivit ONU, aceasta nu este prima dată când multe dintre persoanele strămutate au fost nevoite să-și părăsească casele pentru a căuta adăpost. Biroul ONU se așteaptă ca numărul persoanelor strămutate să continue să crească, deoarece situația rămâne volatilă și mulți oameni sunt încă în mișcare în căutare de adăpost.

Israelul ar fi lovit ”peste 2.000 de ținte teroriste” ale Hezbollah în Liban în ultimele trei zile

Forțele armate israeliene au anunțat miercuri seara că au atacat ”mai mult de 2.000 de obiective teroriste” aparținând grupării Hezbollah din Liban în ultimele trei zile, pe fondul escaladării schimburilor de focuri transfrontaliere dintre mișcarea islamistă libaneză și armata israeliană. 

”Am efectuat câteva sute de lovituri în Liban astăzi. În ultimele trei zile, am lovit peste 2.000 de ținte teroriste” ale Hezbollah în țară, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Armata israeliană a declarat, de asemenea, miercuri că a lovit 60 de ținte ale serviciilor de informații ale grupării Hezbollah în Liban, de unde mișcarea islamistă lansează rachete asupra teritoriului israelian, notează AFP și Reuters.

”Avioanele de luptă au lovit 60 de ținte teroriste aparținând direcției de informații a Hezbollah”, a spus armata israeliană într-un comunicat, adăugând că a ”distrus instrumente de colectare a informațiilor, centre de comandă și alte infrastructuri folosite de inamic”, conform Agerpres. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel