Zeci de morţi în Afganistan după un atentat asupra unui spital

Mapa_Afganistan
Mapa_Afganistan

Aproximativ 60 de persoane, majoritatea lucrători în domeniul sănătăţii, au fost ucişi şi circa 45 au fost răniţi într-un atentat asupra unui spital din provincia Logar, în estul Afganistanului, informează Atentatul, produs cu o maşină capcană, a distrus aproape în totalitate clădirea spitatului provincial din districtul Zra.

”Printre victime se numără copii, femei şi multi angajaţi ai spitalului”, precizează purtătorul de cuvânt, Din Mohamad Darwish, adăugând că autorităţile continuă căutările victimelor printre dărâmături.

Şeful poliţiei din Logar, Ghulam Sakhi, a declarat că încă se investighează atacul, dar se ştie "că a ucis zeci de civili au fost în interiorul spitalului." Autorităţile au declarat că o clădire, anexată la centrului de sănătate oficial a fost, de asemenea, grav avariată de explozie.

Deşi versiunea oficială vizează talibanii, un purtător de cuvânt al rebelilor afgani a negat că a fost opera lor."Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru acest atac care a ucis zeci de civili nevinovaţi", afirmă purtătorul de cuvânt Zabiulá Muyahid, care a adăugat că nu a fost un atentat sinucigaş, fără să dezvăluie, însă, de unde deţinea acea informaţie.

Acesta este al doilea atac cu care rebelii afgani neagă că ar fi avut vreo legătură, după ce vineri seară, în provincia Kunduz, un atac cu o bicicletă capcană, care a explodat în faţa unui stand cu îngheţată, a luat viaţa a 9 oameni printre care şi o fetiţă. Aceste două atentate s-au produs la doar câteva zile după ce Statele Unite au anunţat planul de retragere al trupelor, ce prevede ieşirea a 33.000 de soldaţi în următoarele 15 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel