Zeci de morți în Poltava, după ce Rusia a bombardat o școală și un spital cu rachete balistice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Federația Rusă a bombardat orașul Poltava din centrul Ucrainei. Deși a fost vizat un institut militar, două rachete balistice ar fi lovit o unitate de învățământ și un spital.

Cel puţin 41 de persoane au fost ucise şi 180 rănite într-un tir rus cu rachetă care a vizat un institut militar în oraşul Poltava, în centrul Ucrainei, a anunţat marţi preşedintele Volodimir Zelenski, relatează AFP, Reuters și Agerpres.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, două rachete balistice au lovit "o instituţie de învăţământ şi un spital din vecinătate".

"Una dintre clădirile Institutului de comunicaţii a fost parţial distrusă", a postat el pe Telegram, precizând că există persoane care se află sub dărâmături.

"Peste 180 de persoane au fost rănite. Din nefericire, există mulţi morţi. La ora actuală, s-a pronunţat decesul în cazul a 41 de persoane", a adăugat Zelenski.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, lovitura a avut loc la foarte scurt timp după declanşarea alertei antiaeriene. "Oamenii au fost surprinşi în timp ce evacuau clădirea spre adăpostul subteran", a explicat el.

"Datorită muncii coordonate a salvatorilor şi medicilor, 25 de persoane au fost salvate, dintre care 11 au putut fi scoase de sub dărâmături. Salvatorii îşi continuă munca", a adăugat ministerul.

Bloggeri militari ucraineni au afirmat la rândul lor că rachetele au vizat o ceremonie militară oficială care se desfăşura în aer liber.

Deputata Mariana Bezugla, membră a Comisiei de apărare a Parlamentului şi foarte critică faţă de comandamentul militar ucrainean, şi-a exprimat regretul pe Telegram că niciun ofiţer de rang înalt nu a fost pedepsit pentru că a pus în pericol grupuri de militari în cursul unor incidente similare în trecut.

"Tragediile se repetă. Când va înceta acest lucru?", s-a întrebat ea.

Preşedintele ucrainean a spus că a ordonat "o anchetă completă şi rapidă" asupra circumstanţelor care au permis acest atac rus.

De asemenea, el a promis să tragă Rusia la răspundere şi încă o dată a făcut apel la aliaţii occidentali ai Kievului să livreze de urgenţă mai multe sisteme de apărare antiaeriană şi să permită Ucrainei să lovească în profunzimea teritoriului rus cu rachetele cu rază lungă de acţiune care i-au fost furnizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel