Zeci de oglinzi de bronz, datând din urmă cu peste 2.000 de ani, descoperite în China. VIDEO

Captură video: Twitter China Science
Captură video: Twitter China Science

Zeci de oglinzi de bronz, datând din urmă cu peste 2.000 de ani, au fost descoperite de arheologi într-un cimitir din nord-vestul Chinei.  

O echipă de arheologi chinezi a dezgropat recent peste 80 de oglinzi de bronz într-un cimitir care datează din urmă cu aproximativ două milenii, în provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei, informează Agerpres, citând Xinhua.

În cimitirul situat în Gaozhuang din Shaanxi au fost găsite peste 400 de morminte şi o colecţie de obiecte de ceramică şi bronz, unele datând din perioada dinastiei Han de Vest (202 î.e.n. - 25 e.n.). Oglinzile de bronz, cu diametrul cuprins între 8 şi 22,1 centimetri, au fost descoperite în timpul săpăturilor recente efectuate în acest sit, potrivit arheologilor.

Când au fost fabricate oglinzile



Potrivit specialiştilor, oglinzile ar fi fost fabricate în intervalul de timp cuprins între sfârşitul Perioadei Statelor Combatante (475-221 î.e.n.) şi sfârşitul dinastiei Han de Vest. Luciul oglinzilor a fost bine conservat, cercetătorii putând constata claritatea imaginilor reflectate de una dintre ele.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că majoritatea oglinzilor găsite în morminte erau plasate aproape de capul defunctului sau lângă partea superioară a corpului, având inscripţii ce prezentau dorinţele oamenilor pentru o viaţă mai bună.

 

Cine le folosea



Nu doar femeile de la acea vreme foloseau oglinzi, ci şi bărbaţii, aceste obiecte fiind descoperite şi lângă rămăşiţele persoanelor de sex masculin.

Potrivit izvoarelor istorice, pentru a asigura construcţia şi serviciile din cadrul mausoleului împăratului, precum şi pentru a supraveghea mai bine aristocraţii, Liu Bang, fondatorul dinastiei Han (206 î.e.n. - 220 d.e.n.), a înfiinţat o zonă de reşedinţă pentru nobilime, care se afla la aproximativ patru kilometri de cimitir. De aceea, cercetătorii cred că aceste morminte antice erau dedicate rezidenţilor din clasa superioară a dinastiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel