Zeci de persoane nevăzătoare din județul Olt dețin permis de conducere. Mario De Mezzo: Medicii de familie sau specialiștii trebuie să anunțe poliția

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

După mai multe sesizări primite la Instituția Prefectului, Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, a solicitat la DGASPC Olt date statistice privind numărul persoanelor nevăzătoare din judeţ, care primesc indemnizații de handicap. Din datele primite și analizate de Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule a reieşit că 78 de persoane din municipiul Slatina și din județul Olt, cu handicap vizual de grad 1 sau 2 - grav și accentuat, deţin permise de conducere.

Mario De Mezzo a transmis că 78 de persoane nevăzătoare din municipiul Slatina și județul Olt deţin permise de conducere. Prefectul județului Olt a înaintat aceste date către IPJ, cu două solicitări: să verifice individual această situație, fiecare caz în parte, și să ia măsurile legale care se impun.

„După mai multe sesizări primite la Instituția Prefectului, am solicitat la DGASPC Olt date statistice privind numărul persoanelor nevăzătoare din judeţ, care primesc indemnizații de handicap. Din datele primite și analizate de Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule a reieşit că 78 de persoane din municipiul Slatina și din județul Olt, cu handicap vizual de grad 1 sau 2 - grav și accentuat, deţin permise de conducere.

Sigur, în cazul unora este doar lipsa de preocupare pentru acest subiect. Dar am primit sesizări și informații clare că sunt și persoane cu astfel de indemnizații de handicap care conduc. Problema pleacă de la o procedură disfuncțională. Medicii de familie sau specialiștii (oftalmologi) sunt cei care trebuie să anunțe poliția rutieră, nu comisia care acordă gradul de handicap.

Din datele primite de la DGASPC, cu situația indemnizațiilor de handicap pentru nevăzători, colegii de la serviciul permise au verificat CNP-urile în baza de date cu permise și au extras această evidență. Am înaintat aceste date către IPJ, cu două solicitări: să verifice individual această situație, fiecare caz în parte, și să ia măsurile legale care se impun.

În plus, am stabilit cu colegii din prefectură să facem acest demers în fiecare trimestru - să solicităm de la DGASPC situația actualizată a persoanelor care primesc indemnizații de handicap grav sau accentuat pentru probleme de vedere și sa să le înaintăm către IPJ pentru verificări și măsuri”, a spus Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel