Zeci de răniţi la Cairo, în confruntări între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak

protest egipt, cairo
protest egipt, cairo

Zeci de persoane au fost rănite, vineri, în cursul unor confruntări între susţinători şi adversari ai fostului preşedinte Hosni Mubarak, a anunţat agenţia oficială MENA.

Vineri seară, circa 800 de persoane care cereau eliberarea lui Mubarak, aflat în custodia autorităţilor la spitalul din Sharm el-Sheikh, au fost implicate în confruntări cu un grup de 300 de susţinători ai fostului preşedinte, anchetat pentru corupţie şi pentru reprimarea manifestaţiilor din Egipt de la începutul anului, scrie Mediafax.

"Zeci de persoane au fost rănite şi mai multe maşini au fost avariate", după ce protestatarii au început să arunce cu pietre, precizează MENA.

Confruntările au avut loc în cartierul Mohandesseen, unde au fost amplasate importante efective ale poliţiei.

Purtând fotografii ale fostului preşedinte egiptean, susţinătorii acestuia au cerut eliberarea sa imediată şi organizarea unei ceremonii pentru recunoaşterea "serviciilor aduse ţării" de către acesta. Manifestanţii, apostrofaţi de trecători, au scandat "Mubarak, ţara se prăbuşeşte fără tine".

În vârstă de 83 de ani, fostul preşedinte egiptean se află, din 13 aprilie, în spitalul internaţional din Sharm el-Sheikh, după ce a suferit o criză cardiacă în timpul unui interogatoriu.

Procesul în care este acuzat pentru uciderea unor manifestanţi şi pentru obţinerea unei averi ilicite urmează să înceapă la 3 august. Unul dintre avocaţii săi a declarat, luni, că fostul preşedinte suferă de un cancer care i-a afectat stomacul, iar "tumorile se extind".

Parchetul General egiptean, care ceruse transferarea lui Mubarak într-un centru penitenciar, a anunţat, la sfârşitul lunii mai, că starea de sănătate a acestuia nu permite mutarea sa în închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel