Zeci de suspecți de terorism, implicați în atacul din 7 octombrie, arestați de IDF într-un spital din Gaza

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Zeci de suspecți de terorism, implicați în atacurile grupării Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie, au fost arestați într-un spital din Gaza.

IDF, armata israeliană, a anunţat vineri că a arestat ”peste 20 de terorişti care au participat” la atacurile grupării Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, terorişti care se aflau printre câteva ”zeci de suspecţi” arestaţi la spitalul Nasser din Khan Younes, în Fâşia Gaza, informează AFP, scrie Agerpres.

Cu mai puţin de două ore înainte, Ministerul Sănătăţii condus de Hamas declarase că patru pacienţi ai spitalului au murit din cauza întreruperilor de electricitate care au provocat oprirea distribuţiei de oxigen după ce forţele israeliene au preluat controlul asupra unor clădiri ale spitalului şi a exprimat temeri în legătură cu alte cel puţin nouă decese.

”Trupele (israeliene) au găsit arme în interiorul spitalului şi au arestat zeci de suspecţi de terorism, dintre care peste 20 de terorişti care au participat la masacrul din 7 octombrie” în Israel, a anunţat armata israeliană într-un comunicat. Ea a adăugat că îşi continuă operaţiunea în acest spital, utilizat, potrivit ei, în ultimele săptămâni de către combatanţi ai Hamas pentru a trage asupra forţelor israeliene.



Armata a explicat joi că a lansat o ”operaţiune ţintită” asupra acestui spital, cel mai mare din sudul Fâşiei Gaza, după ce a primit ”informaţii credibile” conform cărora Hamas ar fi ţinut acolo ostatici ”şi că ar putea exista trupuri de ostatici” în spital. IDF a precizat ulterior că ”nu a găsit deocamdată dovezi” în acest sens în complex, dar că a confiscat ”arme, grenade şi obuze de mortier”.

Violențele, concentrate în sudul Fâșiei Gaza

După mai mult de patru luni de război între Israel şi Hamas, violenţele se concentrează în sudul Fâşiei Gaza asediate şi devastate, între oraşele Khan Younes şi Rafah, ultimul oraş din sudul enclavei palestiniene.

Spitalul Nasser a primit mii de civili, dintre care o parte au fugit în ultimele zile pe măsură ce luptele dintre armata israeliană şi mişcarea islamistă palestiniană se apropiau.



Războiul a fost declanşat de atacul fără precedent întreprins de Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului, care a dus la moartea a peste 1.160 de persoane, majoritatea civili ucişi în acea zi, potrivit unul bilanţ realizat de AFP în baza unor date oficiale israeliene.

Drept represalii, Israelul a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza, care s-a soldat până acum cu 28.775 de morţi, în marea lor majoritate civili, potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Citește și: Înconjurarea spitalului Khan Yunis, unde teroriștii Hamas se integrează în civil. Ambasadorul Reuven Azar: Nu poartă uniformă, și asta în mijlocul spitalului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel