Zelenski a mai vorbit în 5 parlamente în 2023. Cu ce provocări s-a confruntat președintele Ucrainei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai susținut discursuri în cinci parlamente în anul 2023.

Potrivit unor surse, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-ar fi anulat discursul pe care urma să îl aibă, astăzi, 10 octombrie 2023, începând cu ora 17:00, în Parlamentul României.

Problema ar fi reprezentată de prezența în Parlament a senatoarei Diana Șoșoacă, cea care a lansat mai multe amenințări la adresa președintelui ucrainean în ultima perioadă.

Cu toate acestea, în anul 2023 președintele Ucrainei a mai vorbit în 5 parlamente, iar în unele dintre acestea s-a confruntat cu prezența unor aleși pro-ruși sau care îi contestau prezența.

CITEȘTE ȘI        -      Zelenski, vizită în România. Update: Președintele Ucrainei și-ar fi anulat discursul din Parlament / video

Astfel:

- în februarie 2023, președintele Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul Marii Britanii. Potrivit BBC, „președintele ucrainean a fost întâmpinat cu aplauze călduroase, în timp ce traversa mulțimea îmbrăcat în cămașa kaki și pantalonii de luptă care îl caracterizează, pentru a lua loc pe platformă, în timp ce președintele Camerei Comunelor, Sir Lindsay Hoyle, îmbrăcat mai oficial, făcea prezentările”.

- liderul de la Kiev a vorbit, tot în ultima lună de iarnă, și n Parlamentul European. Acolo, acesta a fost susținut de Roberta Metsola.

- la finalul lunii martie, Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul Austriei. Acesta s-a confruntat acolo cu proteste din partea parlamentarilor de dreapta și ace lor pro-ruși, care au părăsit sala în semn de protest față de faptul că președintele Ucrainei a încălcat neutralitatea țării, conform Reuters.

- Volodimir Zelenski a vorbit, în iunie, în Parlamentul Elveției, acolo unde a fost boicotat, de asemenea, de aleșii de dreapta, conform swissinfo.

- în urmă cu nici o lună, Volodimir Zelenski a vorbit și în Parlamentul Canadei.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Importanța vizitei lui Zelenski în România. Generalul Dan Grecu: Nu au fost deloc generoși. Va fi o situație foarte sensibilă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel