Zelenski a semnat un pact de securitate cu UE. Cum va reacționa Bruxelles-ul dacă rușii vor folosi arme nucleare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Iată ce s-a decis în cadrul unui summit al liderilor statelor membre UE!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi, la Bruxelles, un pact de securitate cu Uniunea Europeană, în cadrul unui summit al liderilor statelor membre, informează Agerpres.

Ceremonia de semnare a avut loc în prezența președintelui Consiliului European, Charles Michel, și a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Acordul a fost rezultatul unor discuții intense între cele 27 de state membre ale Uniunii, care au durat câteva luni pentru a stabili termenii sprijinului pe termen lung al UE pentru securitatea Ucrainei.

Acordul prevede, pe lângă noi planuri de cooperare între industria de apărare din Ucraina și UE, și o procedură de consultare rapidă în situații de criză. În cazul unui nou atac al rușilor asupra Ucrainei sau a utilizării armelor nucleare, UE și Ucraina vor organiza consultări de urgență în termen de 24 de ore, la solicitarea oricărei părți, pentru a discuta despre sprijinul necesar.

Reamintim că liderul Reform UK, care a fost criticat pentru sugestia că Occidentul a provocat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a spus că a venit timpul ca președintele ucrainean să-și reconsidere obiectivul de a recâștiga tot teritoriul pierdut în urma invaziei lui Vladimir Putin, deoarece o astfel de misiune va fi „incredibil de dificilă”.

Citește și Farage spune că Zelenski ar trebui să caute un acord de pace cu Rusia pentru Ucraina

Prezența liderului ucrainean la summitul de joi de la Bruxelles vine la două zile după deschiderea negocierilor de aderare între UE și Ucraina, etapă considerată „istorică” atât de Kiev, cât și de Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel