Zelenski anunță oficial: 31.000 de militari a pierdut Ucraina în doi ani de război

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean anunță oficial câți militari a pierdut până acum.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că 31.000 de soldați ucraineni au murit în cei doi ani de la începerea invaziei ruse, oferind prima cifră oficială după mai bine de un an despre aceste pierderi militare, conform Agerpres.

Zelenski a precizat însă reporterilor că nu poate divulga numărul răniților, deoarece aceasta ar facilita planificarea armatei ruse.

Putin minte, susține Zelenski

„Treizeci și una de mii de soldați ucraineni au fost uciși în acest război, Nu 300.000, nu 150.000. Putin minte. Dar, oricum, aceasta este o mare pierdere pentru noi”, a declarat Zelenski. Oficiali ruși și americani susținuseră anterior că între 100.000 și 300.000 de soldați ucraineni au murit în conflict, cifre pe care însă președintele Zelesnki le-a respins ca fiind „prostii”.

În schimb, el a estimat pierderile ruse la 180.000 de morți și 500.000 de răniți.

Ucraina nu a mai oferit o cifră a pierderilor de trupe de la finalul lui 2022, când consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a afirmat că 13.000 de soldați ucraineni muriseră până atunci.

Nici soldații ruși morți nu ar fi așa puțini cum anunță americanii

Cifrele arătate de Zelenski privind pierderile trupelor ruse sunt semnificativ mai mari decât bilanțul actualizat zilnic de forțele armate ucrainene, care duminică a arătat 409.820 de morți și răniți în rândul trupelor ruse.

Rusia își ține secrete pierderile militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel