Zelenski ar putea avea surprize în Congresul SUA. Unii republicani nu văd cu ochi buni ajutorul pentru Kiev: Să ne explice de ce are nevoie de bani pentru cel de-al 51-lea stat, Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa miercuri Congresului Statelor Unite ale Americii.

Înaintea vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington D.C. de miercuri, mai mulți republicani au criticat preventiv ceea ce se așteaptă să fie un apel pentru ajutor suplimentar pentru a ajuta la războiul împotriva Rusiei.

„Zelensky este, practic, o regină nerecunoscătoare a bunăstării internaționale”, a scris miercuri Donald Trump Jr. pe Twitter.

De asemenea, reprezentantul republican Chip Roy din Texas a sugerat pe Twitter, miercuri, o legătură între vizita lui Zelenski și proiectul de lege care nu pare a fi un accident. Viceamiralul în retragere al Marinei americane, Robert Murrett, a declarat anterior pentru Newsweek că vizita a fost făcută „la momentul potrivit”, în timp ce a citat lucrările în curs privind legislația cu privire la cheltuielile și eforturile continue ale Ucrainei de a rezista agresiunii Rusiei.

Reprezentantul GOP, Marjorie Taylor Greene, a răspuns, de asemenea, la știrea primei călătorii a lui Zelenski în afara Ucrainei.

„Desigur, președintele din umbră trebuie să vină la Congres și să explice de ce are nevoie de miliarde de dolari de la contribuabili americani pentru cel de-al 51-lea stat, Ucraina”, se arată pe Twitter-ul ei. „Este absurd. Pune America pe primul loc!!!”, a mai scris ea.

Deși nu a menționat în mod direct călătoria președintelui ucrainean, reprezentantul republican al Arizona, Andy Biggs, a distribuit o postare pe Twitter, miercuri dimineață: „Fără cecuri în alb pentru Ucraina”.

Între 24 ianuarie și 20 noiembrie, întregul sprijin pentru Ucraina convenit de administrația Biden și Congres, de la securitate la asistență umanitară, se ridică la aproximativ 48 de miliarde de dolari, potrivit Institutului Kiel pentru Economia Mondială, scrie Newsweek.

Există și republicani care susțin Ucraina

Reprezentantul Michael McCaul a spus într-un interviu din noiembrie acordat agenției Reuters că Partidul Republican dorește mai multă „supraveghere și responsabilitate”, dar vrea și ajutor pentru Ucraina ca să se „evite un conflict global”.

La rândul său, Chuck Schumer, liderul democraților din Senat, s-a declarat îngrijorat într-un discurs care a avut loc miercuri.

„Sper că toți republicanii din Camera Reprezentanților vor participa la discursul lui Zelenski din această seară. Și când o vor face, ar trebui să-l asculte pe președintele Zelenski vorbind despre oroarea pe care poporul său a îndurat-o din cauza lui Vladimir Putin”, a spus Chuck Schumer.

„Acum nu este momentul, nu este momentul să luăm piciorul de pe accelerație atunci când vine vorba de a ajuta Ucraina”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel