Zelenski, avertisment din Lituania: Ezitarea occidentală îl ajută pe Putin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a făcut Volodimir Zelenski în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său lituanian.

Ezitarea occidentală cu privire la ajutorul acordat Ucrainei îl ajută pe Putin, a declarat Zelenskiy. Președintele ucrainean se află în prezent în vizită în Lituania, iar comentariile sale au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său lituanian Gitanas Nauseda.

AFP relatează că Zelenskiy a avertizat că orice întârziere a ajutorului occidental acordat Kievului încurajează Kremlinul, la aproape doi ani de la invazia Rusiei.

Zelenskiy a spus: ”El (n.r Putin) nu se va opri. Vrea să ne ocupe complet. Și, uneori, nesiguranța partenerilor în ceea ce privește ajutorul financiar și militar acordat Ucrainei nu face decât să sporească curajul și puterea Rusiei.”

”Putin nu se va opri la Ucraina”

În plus, Zelenskiy a spus că Putin nu se va opri la Ucraina, ci va ataca și alți vecini dacă aliații nu își vor uni forțele pentru a-l opri: ”El (n.r. Putin) nu va termina acest (n.r război), până când nu-l vom termina cu toții împreună. Trebuie să înțelegem că Lituania, Letonia, Estonia, Moldova pot fi următoarele dacă noi nu rezistăm.”

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care Ucraina s-a confruntat cu noi atacuri aeriene din partea Rusiei, ceea ce a determinat apeluri pentru mai mult sprijin pentru Kiev, care, potrivit lui Zelenskiy, ”duce o lipsă acută” de sisteme moderne de apărare aeriană.

În ultimele zile, Rusia a lovit Ucraina cu un total de 500 de dispozitive, 70% dintre acestea au fost distruse, a declarat Zelenskiy. Primele călătorii oficiale ale președintelui ucrainean din 2024 vor cuprinde Lituania, Estonia și Letonia, toate foste republici sovietice, în prezent membre ale UE și NATO, relatează The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel