Zelenski, cadou special pentru Papa Francisc

AGERPRES
AGERPRES

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit sâmbătă la Vatican cu Papa Francisc, care a declarat la sfârşitul lunii aprilie că Sfântul Scaun a fost implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului cu Rusia.

"Este o mare onoare", i-a spus Zelenski Papei, ducându-şi mâna la inimă şi aplecându-şi capul în timp ce îl saluta pe Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani.

Sâmbătă, mai devreme, Volodimir Zelenski s-a întâlnit şi cu premierul italian, Giorgia Meloni, care a promis sprijin militar şi financiar deplin pentru Ucraina şi a reiterat sprijinul pentru candidatura de aderare la UE a acesteia.

Preşedintele ucrainean, care a vizitat Roma pentru prima dată de la începutul războiului, a vorbit cu Papa timp de 40 de minute şi i-a oferit o vestă antiglonţ care fusese folosită de un soldat ucrainean şi pe care a fost pictată ulterior o imagine a Madonei, conform Rador. O declaraţie a Vaticanului cu privire la întâlnire urmează să fie emisă mai târziu.

Zelenski l-a întâlnit ultima dată pe Papă la Vatican în 2020 şi cei doi au avut mai multe conversaţii telefonice de la începutul războiului. La începutul războiului, Papa a încercat o abordare echilibrată în speranţa de a fi un mediator, dar mai târziu a început să condamne cu forţă acţiunile Rusiei, comparându-le cu unele dintre cele mai grave crime împotriva Ucrainei din timpul perioadei sovietice. Întorcându-se dintr-o călătorie în Ungaria pe 30 aprilie, Francisc a făcut un comentariu intrigant, dar derutant, despre implicarea Vaticanului într-o misiune pentru a încerca să pună capăt războiului.

"Există o misiune în curs acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui", le-a spus el reporterilor. Papa Francisc s-a întâlnit săptămâna aceasta cu ambasadorul Rusiei la Vatican, Alexander Avdeiev, iar ziarul italian Il Messaggero a relatat că s-ar putea ca Vaticanul să-i fi înmânat diplomatului o scrisoare pentru preşedintele rus, Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel