Zelenski: Cu cât Putin își recunoaște greșeala mai devreme și se retrage, cu atât el și anturajul său vor trăi mai mult

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este convins că președintele rus, Vladimir Putin, nu va putea câștiga războiul.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat publicației The Economist, a declarat că șansele ca președintele rus să rămână în viață sunt în funcție de durata războiului dar și de faptul dacă Vladimir Putin își va recunoaște greșeala de a fi început războiul: ”Cu cât războiul se termină mai devreme și dacă Rusia recunoaște că începerea războiului a fost o greșeală tragică, cu atât președintele rus își va salva viața. Pe a lui și pe a celor din jurul lui”, a declarat Zelenski. 

Președintele Ucrainei este convins că Putin va pierde, scrie publicația ucraineană Pravda. De altfel, acesta este de părere că Ucraina trebuie să se întoarcă la granițele sale din 1991, pentru că dacă acest lucru nu se va întâmpla, va exista mereu riscul ca agresorul să se întoarcă, mai scrie sursa citată.

El a mai menționat că doar Vladimir Putin are puterea de a transforma războiul, din unul militar, într-unul diplomatic. 

"Dacă acum se retrage la granițele anului 1991, atunci va începe o posibilă cale a diplomației. Aceasta este șansa de a transforma războiul de la o cale militară la una diplomatică. Numai el poate face asta", a mai declarat Volodimir Zelenski.

Zelenski, ”Persoana anului 2022”

Preşedintele ucrainean,Volodimir Zelenski, care a ajuns să întruchipeze rezistenţa ţării sale în faţa invaziei militare a Rusiei, a fost desemnat  "Persoana Anului 2022" de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, "spiritul Ucrainei".

Refuzul său de a părăsi Kievul și îndârjirea de a ține piept rușilor, i-a adus fostului actor, Volodimir Zelenski, recunoștința celebrei publicații americane, Time, care i-a oferit liderului ucrainen tiltul de ”Persoana Anului 2022”, un premiu care se oferă anual. Citește mai mult despre acest subiect AICI.

În anul 2021, premiul i-a fost înmânat miliardarului Elon Musk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel