Zelenski după decizia UE: O ''victorie pentru Ucraina'' şi ''întreaga Europă''. "Istoria e scrisă de cei care nu renunţă la lupta pentru libertate"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut prima reacție după decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile de aderare cu Kievul.

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi ca pe o victorie pentru Ucraina" şi "întreaga Europă" decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile de aderare cu Kievul, în prima zi a summitului Consiliului European.

"Este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru întreaga Europă. O victorie care motivează, inspiră şi întăreşte", a postat el pe X (fostă Twitter).

Volodimir Zelenski a felicitat "fiecare ucrainean" precum şi Republica Moldova, cu care au fost declanşate de asemenea negocieri de aderare la UE.

"Istoria e scrisă de cei care nu renunţă la lupta pentru libertate", a adăugat el.

Comisia Europeană a recomandat în noiembrie deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, precum şi cu Republica Moldova

Comisia Europeană a recomandat în noiembrie deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, precum şi cu Republica Moldova, două ţări care au obţinut statutul de ţară-candidată în iunie 2022, la câteva luni de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei.

Clasa politică ucraineană şi-a exprimat şi ea satisfacţia pentru începerea negocierilor de aderare, şeful diplomaţiei Dmitro Kuleba evocând "o zi istorică".

"O emoţie domină: toate acestea nu au fost în zadar", a adăugat el.

Premierul ucrainean Denis Şmîgal a văzut în decizia UE o "recunoaştere a reformelor" angajate în ultimii ani, avertizând totuşi că drumul până la aderare va fi "dificil", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel