Zelenski: „Este 31 decembrie din al doilea an de război total, de rezistenţă a noastră”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Într-un mesaj plin de recunoștință și admirație adresat națiunii, președintele Volodimir Zelenski a făcut o serie de anunțuri importante cu privire la onorarea soldaților și eroilor care au luptat pentru apărarea Ucrainei împotriva agresiunii rusești. 

În preajma sărbătorii Anului Nou, Zelenski a subliniat sacrificiul și curajul ucrainenilor.

Președintele Ucrainei a menționat că a semnat aproximativ 700 de decrete pentru a onora și recunoaște contribuția valoroasă a luptătorilor. În cadrul acestora, cinci titluri de „Erou al Ucrainei” au fost acordate, patru dintre acestea fiind pentru membri ai serviciului de informații al armatei ale căror misiuni eroice nu pot fi dezvăluite publicului.

„Este 31 decembrie și suntem în al doilea an de război total, de rezistență a noastră”, a subliniat Zelenski în discursul său.

El a recunoscut cu admirație contribuția eroică a celor premiați și a menționat locurile fierbinți ale frontului unde armata ucraineană se confruntă cu ofensiva rusă.

„Toți acești aproape 700 de luptători, împreună cu medicii premiați pentru contribuția lor în salvarea armatei, sunt adevărați eroi. Acești oameni au fost pe linia întâi a apărării poporului nostru și a întregii Ucraine. Ei sunt puterea și mândria națiunii noastre”, a subliniat președintele.

Cu un gând deosebit către cei aflați în luptă, Zelenski le-a transmis mulțumiri și recunoaștere celor care se găsesc în misiuni active și pe frontul conflictului. Totodată, a exprimat gratitudinea sa față de cei care îi susțin pe militari și care sunt implicați în diverse eforturi pentru sprijinirea forțelor armate.

„Astăzi, din păcate, au loc noi atacuri rusești. Dar soldații noștri vor apăra cerul și mâine”, a adăugat Zelenski, exprimându-și îngrijorarea pentru situația actuală.

Președintele Ucrainei și-a încheiat mesajul exprimându-și aprecierea față de toți cei implicați în susținerea armatei și a țării, urându-le succes în toate eforturile lor în noul an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel