Zelenski în SUA. Va prezenta "planul de victorie" pentru a învinge Rusia

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat duminică o fabrică de muniție din Pennsylvania, în timp ce a început o călătorie cheie în Statele Unite, în care se așteaptă să-și prezinte planul de înfrângere a Rusiei președintelui Joe Biden și altor aliați.

Zelenski își va prezenta în detaliu „planul de victorie” – care include cererea de mult timp a Kievului de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune asupra unor ținte din interiorul Rusiei – lui Biden pentru prima dată în timpul vizitei, înainte de a-l împărtăși ambilor candidați prezidențiali, membrilor Congresului american și partenerilor internaționali, a spus el.

„Această toamnă va decide viitorul acestui război,” a scris Zelenski pe X din avionul său, înainte de a ateriza în SUA. „Împreună cu partenerii, putem consolida pozițiile noastre așa cum este necesar pentru victorie – o victorie comună pentru o pace cu adevărat justă.”

Zelenski și-a început vizita la Uzina de Muniții a Armatei din Scranton, orașul natal al lui Biden, unde a mulțumit muncitorilor pentru furnizarea de muniții Ucrainei și a spus că unitatea va crește producția de obuze de artilerie de 155 mm, esențiale pentru efortul de război al Kievului.

„În locuri ca acesta poți simți cu adevărat că lumea democratică poate triumfa,” a spus el. „Datorită unor oameni ca aceștia – din Ucraina, din America și din toate țările partenere – care muncesc neobosit pentru a asigura protecția vieții.”

Zelenski i-a presat pe aliații Ucrainei să relaxeze restricțiile asupra armelor și, deși au existat semne că SUA își schimbă poziția, el a spus vineri că nu li s-a dat încă permisiunea.

"Avem arme cu rază lungă de acțiune. Dar să spunem că nu avem cantitatea de care avem nevoie", a declarat Zelenski reporterilor, adăugând că "nici SUA, nici Marea Britanie nu ne-au dat permisiunea de a folosi aceste arme pe teritoriul Rusiei".

Zelenski este așteptat să vorbească miercuri la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și se va întâlni cu liderii Sudului Global, G7

El a dat vina pe ezitarea aliaților de a autoriza o astfel de utilizare pe temerile de escaladare, dar a spus că speră că argumentele sale vor fi auzite în timpul vizitei sale.

Zelenski este așteptat să călătorească la New York, unde va vorbi miercuri la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și se va întâlni cu liderii Sudului Global, G7, Europa și organizații internaționale.

Apoi va călători la Washington pentru discuții cu Biden și cu candidata democrată la președinție, vicepreședintele Kamala Harris.

„Vreau să văd ce părere are despre acest plan de victorie,” a spus el despre Harris, vineri.

„Așa cum v-am spus, planul include nu doar ce este necesar din partea lui Biden astăzi. Dar, de asemenea, ia în considerare faptul că vom avea o situație diferită după noiembrie. Adică, va fi un nou președinte în Statele Unite. Și trebuie să discutăm cu fiecare dintre candidați despre cum percep ei acest lucru”, a completat Zelenski.

Harris și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina și aliații NATO, indicând că ar continua politicile lui Biden de susținere a Ucrainei dacă va fi aleasă președinte.

Zelenski plănuiește, de asemenea, să se întâlnească cu candidatul republican la președinție, fostul președinte Donald Trump, care într-o dezbatere recentă a refuzat să spună dacă își dorește ca Ucraina să câștige războiul.

„Planul de victorie, această punte pentru consolidarea Ucrainei, poate contribui la viitoare întâlniri diplomatice mai productive cu Rusia. Fără acest lucru, vom trăi așa cum trăim acum și vom continua să luptăm”, a spus Zelenski, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel